Browsing Category

Jul

DIY Jul

Slå in julklapparna med det som finns hemma

december 23, 2016

Jag gillar att slå in julklappar och brukar allltid lägga lite tid och tanke på dom. Men i år kände jag bara att det är så himla onödigt att köpa saker till det, även om jag inte brukar köpa mer än inslagspapper och kanske snöre, så jag slog in med sånt som jag redan hade hemma. Nu har kanske inte alla fina papper, tapeter, tyger, band och sånt hemma, jag är bra på att spara på sånt. Men man får kika vad man har, kanske en pappkasse som man kan slå in med, en gammal kökshandduk, en fin låda, eller varför inte golvpapp som jag slog in dom här paketen med, det gäller bara att rota i skåpen lite. Att tejpa eller knyta fast en liten grankvist på paketen är ju också väldigt enkelt och fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu hade jag några etiketter hemma som jag kunde använda, men det är busenkelt att göra själv. Bra göra ett hål med hålslagaren och klippa ut valfri form.

Jag hade även lite paketpapper hemma som sagt, sen har jag rivit en tygremsa som band

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här har Edda och jag slagit in med sidor från en gammal bok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här har jag tagit en bit tapet och några gamla julkulor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och en tygbit istället för papper går också bra att slå in med

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God Jul, hoppas ni får en fantastisk sådan!

Jul

Julpyssel av färgslattar

december 7, 2016

Något som det finns gott om här hemma är färgslattar, och även fast jag brukar vara supersnabb med att skänka det som blir över till dagis, så finns det alltid ett 20-tal burkar hemma. *apa som håller för ögonen emoji* Det är låter ju helt knäppt, men eftersom jag alltid bryter grundfärgen i samma färg som jag ska måla med så blir det ju dubbelt med burkar, plus färgprover, utomhusfärger, lasyr, skoltavelfärg, magnetfärg… Men ja, lite knäpp är jag kanske. Nu har jag i alla fall julpysslat lite med den överblivna färgen. Jag hade inte direkt några typiska julfärger, men jag tycker inte heller att det behöver vara det för att skapa julstämning. En gran och lite ljus så är man hemma. Sen tycker jag att det blev en väldigt fin färgkombo av färgerna jag hade över från väggarna i sovrummetsoffbordet och utemöblerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hade några svarta julgranskulor som jag köpt för typ 10 år sedan men aldrig använt, för svart är visst inte så bra färg att ha i en gran. För dom syns inte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doppade bara kulorna i färgburken och hängde upp på tork. Superenkelt och det blir så härlig finish när man doppar, som om man skulle lämnat in dom på lack. Man kan ju också doppa halva kulan eller bara göra lite färgstänk.

Den här minivimpeln kommer från Lagerhus men den är spraymålad sen tidigare till ett jobb. Nu har jag målat med pensel och jag lämnade några omålade för jag tyket den gråa färgen passade in. man får tänka på att lyfta lite på den med jämna mellanrum så den inte torkar fast i underlaget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julklapparna har jag slagit in med golvpapp, eftersom det är lite stelare än paketpapper så behöver man extra stark tejp, men det är väldigt matt och fint tycker jag. Sen har jag målat vita granar på. Det var rätt tidskrävande och man behövde måla två lager så kanske ingen bra idé om man har mycket julklappar att slå in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paketöppning! Eftersom Edda inte önskar sig något så blev hon inte besviken över att paketen var tomma, utan fortsatte glatt att öppna. Så tips till er som ska köpa julklappar till henne 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DIY Jul

Makeover med porslinsfärg

oktober 15, 2016

Nu är jag tidigt ute, men jag har ju så himla svårt att hålla på saker när jag väl gjort dom, och nu har jag gjort en lien makeover på ett par glöggkoppar med porslinsfärg.

Köpte dessa på Lagerhaus rea för 10kr styck, nu är det nog egentligen inte glöggkoppar, kanske inte kaffekoppar heller då dom är rätt små. Ljuslykta kanske? Jag vet inte, men i alla fall fel färg för glögg enligt mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så jag köpte svart porslinsfärg på Panduro och målade över det randiga på koppen. Målade ganska slarvigt och så det skulle bli lite rinnigt, men medan den stod och torkade rann färgen ner och ränderna lyste igenom. Vilket också vart bra, så jag lät det vara så, annars kan man säkert måla fler lager. Sen in i ugnen enligt anvisningarna på färgburken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och såhär vart det! Nu köpte jag bara 3, så det blir kanske ingen vidare glöggfest, men får köpa till några koppar då vi firar jul här hemma i år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA