Återbruk Jul

Klimatsmart Julkalender

november 11, 2018

Förra året gjorde jag en aktivitetskalender som julkalender, vilket var superkul och väldigt mycket mer klimatsmart än att köpa en massa onödigt små-kraffs. Först tänkte jag att en liten chokladkalender inte är så farligt (och då ser jag inget problem med att mina barn skulle äta en pytteliten chokladbit varje dag i 24 dagar) men så slog det mig hur många miljoner kalendrar med plast i det kommer köpas, så bäst att låta bli. En aktivitetskalender är dessutom mycket roligare!

Just denna kalender med stjärnor från Numero 74 är inne på sitt tredje år i år nu, och det finns ju många andra fina kalendrar som går att återanvända varje år eller varför inte göra en egen. Aktiviteterna behöver verkligen inte vara särskilt stora, det är bara roligt att göra något tillsammans. Har för mig att det som barnen tyckte var allra roligast förra året var när vi hade disco och när alla klädde ut sig. Vissa saker kan också vara återkommande, ska man tex ändå köpa godis på lördagar så kan man lika gärna göra det till en grej och gå till en godisaffär.

Julkalender adventskalender aktivitetskalender aktiviteter för barn klimatsmart

Jag anpassade alla aktiviteter efter vår kalender och vad som skulle hinnas med just den dagen, så i år tänker jag att jag bara återanvänder dessa men ser över ordningen.

Det här var aktiviteterna:

1. Julpynta

2. Gå på bio

3. Bada badkar

4. Låna böcker på biblioteket

5. Disco

6. Lägga pussel

7. Spela spel

8. Hyra film

9. Köpa lördagsgodis på godisbolaget

10. baka pepparkakor

11. Skriva önskelista till tomten

12. Pyssla

13. Äta på restaurang

14. Spela spel

15. Klä ut oss

16. Klä julgranen

17. Baka julgodis

18. Rita

19. Barnen väljer middag

20. Läsa 10 godnattsagor

21. Tomtegröt till middag

22. Äta efterrätt

23. Hyra film

24. Leta paket

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Alexandra Lind december 20, 2019 at 11:34 f m

    Det här absolut oslagbart det bästa tips jag fått i år!!! Det blir helt klart en nu tradition hemma hos oss. Tusen tack ?

    • Reply Elin - Studio Elwa december 20, 2019 at 8:29 e m

      Åh va kul att höra! God jul!

    Leave a Reply