DIY Jul

Julpyssel av färgslattar

december 7, 2016

Något som det finns gott om här hemma är färgslattar, och även fast jag brukar vara supersnabb med att skänka det som blir över till dagis, så finns det alltid ett 20-tal burkar hemma. *apa som håller för ögonen emoji* Det är låter ju helt knäppt, men eftersom jag alltid bryter grundfärgen i samma färg som jag ska måla med så blir det ju dubbelt med burkar, plus färgprover, utomhusfärger, lasyr, skoltavelfärg, magnetfärg… Men ja, lite knäpp är jag kanske. Nu har jag i alla fall julpysslat lite med den överblivna färgen. Jag hade inte direkt några typiska julfärger, men jag tycker inte heller att det behöver vara det för att skapa julstämning. En gran och lite ljus så är man hemma. Sen tycker jag att det blev en väldigt fin färgkombo av färgerna jag hade över från väggarna i sovrummetsoffbordet och utemöblerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hade några svarta julgranskulor som jag köpt för typ 10 år sedan men aldrig använt, för svart är visst inte så bra färg att ha i en gran. För dom syns inte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doppade bara kulorna i färgburken och hängde upp på tork. Superenkelt och det blir så härlig finish när man doppar, som om man skulle lämnat in dom på lack. Man kan ju också doppa halva kulan eller bara göra lite färgstänk.

Den här minivimpeln kommer från Lagerhus men den är spraymålad sen tidigare till ett jobb. Nu har jag målat med pensel och jag lämnade några omålade för jag tyket den gråa färgen passade in. man får tänka på att lyfta lite på den med jämna mellanrum så den inte torkar fast i underlaget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julklapparna har jag slagit in med golvpapp, eftersom det är lite stelare än paketpapper så behöver man extra stark tejp, men det är väldigt matt och fint tycker jag. Sen har jag målat vita granar på. Det var rätt tidskrävande och man behövde måla två lager så kanske ingen bra idé om man har mycket julklappar att slå in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paketöppning! Eftersom Edda inte önskar sig något så blev hon inte besviken över att paketen var tomma, utan fortsatte glatt att öppna. Så tips till er som ska köpa julklappar till henne 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Emma december 10, 2016 at 7:54 e m

    Wow så fin granen blev, älskar vimplar i gran och dessutom var det fantastiska färger!

    • Reply Elin - Studio Elwa december 11, 2016 at 10:02 e m

      Tack snälla! Vart själv lite överraskad av att det blev så fin färgkombo, hade inte räknat med det när jag började rota i skåpen 🙂

    Leave a Reply