Hemma hos oss- Kök Renovering

Köksplanen

november 26, 2018

Så vad blir det för kök då, vad väljer någon som älskar färg. Jo, det blir ingen färg alls utan det blir mörkbrunt trä, rökt ek från Birch & Wood för att vara specifik. Jag tänker att det är ingen mening att försöka välja en färg för jag kommer tröttna. Neutrala färger som vit, grå och beige är inte hållbara färger för mig för det är jag redan trött på, jag behöver något som jag ännu inte sett så mycket av, och jag tror att jag inte kommer tröttna lika fort på ett naturmaterial som en färg. Och när jag väl tröttnar, om jättejättemånga år, så är det ju bara att måla det då.

köksplanen moodboard studio elwa kök köksrenovering birch and wood

Uppe i vänstra hörnet är luckan i rökt ek från Birch & wood, svart kran från Nivito, bänkskiva i kvarts från House of design, diskho från Blanco. Fläkt från Ikea, små lampor över köksbänken blir från Globen lighting, lampan över köksön blir kvist från Örsjö. Sen på önskelistan står också kaffebryggaren från Artelleriet, bara för den är såå snygg för jag dricker inte kaffe, koppar från Olsson Jensen, gryta från Birch & wood, cool ljusstake av Fanny Ollas, sen handdukar från Himla. Jahapp det vara det, nu ska jag bara vänta på att lyxfällan ringer…

köksplanen moodboard studio elwa kök köksrenovering birch and wood planritning skiss köksritning

Såhär ser köket ut idag och såhär kommer det att bli. Idag har vi ju bara kök efter väggen rakt fram och en dörröppning till höger, den bygger vi igen så vi får ett hörnkök och så sätter vi in ett fönster över diskhon. Men det blir efter att jag varit med i lyxfällan.

Vi hade tänkt att köket skulle bli klart till jul, men idag tog vi ett moget beslut att flytta fram köksrenoveringen tills efter jul. Vi har ju jobbat sjukt hårt dom senaste veckorna med all renovering, så det blir skönt för alla att pausa lite men framförallt för barnen, och få tid till att pynta och ha lite julmys. Vi kommer ju fortfarande ha saker att göra, allt golv är inte färdiglagt tex, men då hinner vi andas och umgås lite också. December brukar ju vara stressigt nog ändå.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mia november 26, 2018 at 8:50 e m

  Åh, det kommer bli superfint! Väntar med spänning! /Mia @madebymor

  • Reply Elin - Studio Elwa november 27, 2018 at 7:57 f m

   Tack, jag tror det också 🙂

 • Reply RonaldBom februari 18, 2020 at 7:45 f m

  look at this now buy dumps

 • Leave a Reply