Återbruk DIY kalas & fest

Så lätt viker du en papperspåse

november 8, 2018

Det görs mycket tapet-pyssel här hemma. Det kanske inte är alla som har tapeter hemma som ligger och skräpar men det går ju bra med vilket papper som helst. Jag gjorde papperspåsar till fiskdammen på Eddas barnkalas istället för att köpa färdiga godispåsar. Det är verkligen något som är snabbt och enkelt, snabbare och enklare än att åka och köpa och barnen klarar att göra dom själva.

Det är behöver du:

Papper/tapet

Sax

Tejp/lim

Klipp först ut storleken på påsen, jag mätte inte utan kollade bara vad jag trodde skulle bli lagom, så alla blev i lite olika storlekar. Men skulle säga att dom var ca 25x40cm.

pyssel diy papper tapet gör en egen påse godispåse

Vik pappret så skarven överlappar, jag såg till att den kanten som var fin (tapetkanten) var uppåt och den fula kanten (där jag klippt) nedåt. Sen tejpade jag bara skarven, här kan man ju limma om man vill att det blir snyggt, men jag ville bara att det skulle gå snabbt så jag tejpade. Tejpade både på utsidan och insidan.

pyssel diy papper tapet gör en egen påse godispåse

Sen viker man upp botten (den sidan som är fulast) ungefär 1/3 av pappret. Desto mer man viker upp desto bredare blir botten av påsen.

Vik in kanterna på den uppvikta delen

Vik ner den sidan med skarven först

Överlappa med den andra, och tejpa (eller limma)

Veckla ut

pappersåse presentpåse diy pyssel vik en så påse av papper viker du

Påsen är färdig!

godispåse pyssel diy fiskedamm barnkalas kalas hur du gör din egen papperspåse presentpåse påse tapet

Till barnkalaset stansade jag ut ett litet hjärta och trädde igenom ett band, men där kan man ju göra som man vill, sätta fast handtag tex.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply