kalas & fest

Klimatsmart barnkalas

november 4, 2018

Vi har haft kalas här hela helgen. Vanligtvis brukar vi ha släktkalaset en helg och sen barnkalaset helgen efter, det går ju ofta till överdrift när jag ska hålla på så jag trodde att jag behövde sprida ut det för att hinna och orka med. Men det visade sig vara precis tvärt om, att köra släkten på lördagen och barnen på söndagen är ju så mycket smartare!

Dels så behöver man ju bara städa en gång inför, bara lite småplock efter första kalaset förstås. Sen behöver man inte handla något mer utan det som blir över blir det som bjuds på barnkalaset sen.

Barnkalas tårta vegan chokladtårta födelsedagstårta barn kalas vegantårta recept klimatsmart

Vanligtvis skulle tårtan som blivit över slängts efter några dagar, och jag kanske hade köpt glass till barnkalaset istället. Men i år serverade vi istället en halv tårta från dagen innan, och barnen var hur nöjda som helst med det.

Serpentinerna hade jag hemma och guldstärnorna är från ett gammalt nyårs-jobb som jag sparat. Jag har även flera vimlar som jag pysslat ihop själv som jag brukar återanvända från år till år, tex den här. Sen är det faktiskt superbra kvalité på folieballonger, så dom behöver man aldrig slänga, när luften går ur kan man bara blåsa i ny (dom är självförslutande, så de går att öppna/stänga flera gånger) och ge vidare när någon annan som fyller år (alternativt spara i 10 år och köpa till en 1:a sen ?)

Många vill kanske köpa engångsartiklar till barnkalas, för att det är kul med tema och att det är skönt att bara slänga allt sen. Men det är ju faktiskt finare med porslin och tygduk även till barnen. Vi skippade även sugrören i år (fast vi brukar använda papperssugrör, men desto färre inköp desto bättre tänker jag)

 

Barnkalas tårta vegan chokladtårta födelsedagstårta barn kalas vegantårta recept

Allt fika som bjöds på var veganskt. Fikabröd finns det mycket att köpa färdigt som är veganskt om man inte orkar baka själv, tex singoalla, oreokex, pepparkakor, bragos bokstavskex, ica basic chocklat chip, delicatobollar, Findus och Icas frysta bullar, jätten rån och mycket mer.

Barnkalas tårta vegan chokladtårta födelsedagstårta barn kalas vegantårta recept

Jag gjorde samma tårta som förra året, bara att jag hade kanderade guldpopcorn på istället. Recept på tårtan hittar ni här

Barnkalas tårta vegan chokladtårta födelsedagstårta barn kalas vegantårta recept

Veganska marshmallows doppade i chokladen som blev över från när jag gjorde frostingen till tårtan. Hade inget strössel hemma så det fick bli ätbart guldpulver från Panduro istället

 

godispåse pyssel diy kalas fiskedamm barnkalas kalas gör din egen påse

Vi skippade även godispåsarna i plast till fiskdammen och jag gjorde egna av tapet, väldigt snabbt och enkelt faktiskt, beskrivning på det hittar du HÄR

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply