Återbruk Blogg

Mitt nyårslöfte

december 29, 2018

Jag har aldrig i hela mitt liv haft ett nyårslöfte, men i år har jag bestämt mig för något som jag tänkt på i flera år men inte riktigt vågat. Förrän nu då. Nämligen inte köpa en enda ny grej på ett helt år. Indra sa här innan jul ”Tänk va bortskämda vi är, det finns dom som inte har någonting” och jag känner verkligen att jag har allt man kan önska sig, och extra mycket nu med nytt golv och köksrenovering. Så egentligen skulle jag kanske inte få köpa någonting alls på ett helt år, men det vore alldeles för tråkigt så jag får i alla fall köpa begagnade saker.

mitt nyårlöfte julafton nyårsafton inspiration inredning

Jag köper redan idag väldigt lite nya saker, det är väl därför jag nu känner att jag skulle klara av ett sånt nyårslöfte, men det som blir svårast är kläder för det brukar jag inte köpa second hand. Eller jo i diverse Fb-grupper, men inte på loppisar, där tycker jag det är för svårt att hitta och jobbigt att prova osv. Men i år ska jag försöka.

Men det finns några undantag;

* Funktionskläder till barnen. Om vi inte hittar tillräckligt bra begagnat, men förmodligen kommer dom klara sig på det dom redan har.

*Byggmaterial, lister färg osv. Det finns byggmaterial att köpa begagnat och vi kommer leta där i första hand men vi måste också bli klara med renoveringen någon gång. Plus att måla om någon vägg får jag väl 🙂

*Rekvisita till jobb, köper ofta second hand eller lånar. Men kan behöver ibland köpa saker, speciellt förbrukningsvaror.

*Presenter, om jag inte hittar något eller om personen önskar sig något särskilt. (Även det jag får i present är det okej)

Men alla dessa ska jag, eller vi för resten av familjen ville också vara med, i första hand försöka hitta begagnat.

mitt nyårlöfte julafton nyårsafton inspiration inredning

Tror ni vi klarar det? Det svåraste blir nog att komma ihåg det tror jag för precis efter jag bestämt mig så tog det ungefär en minut innan jag hittade något på Instagram som jag ville ha…

Gott nytt år!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sabbe december 29, 2018 at 11:28 f m

  Du kommer fixa det! ?? Skulle själv behöva göra det. Men första steget får bli för mig att tänka efter noga om man verkligen behöver köpa nytt och bara göra det när det är kris. Lycka till! ?

  • Reply Elin - Studio Elwa december 29, 2018 at 6:12 e m

   Jag tror det, men jag har tänkt på det i två år och köper redan inte så mycket nytt. Att börja med att bara tänka efter innan man köper är ju ett bra steg! Tack! ?

 • Reply Rebecca december 30, 2018 at 8:59 f m

  Kommer gå hur bra som helst! Jag är inne lite på samma bana, också för att lära barnen om hur, som din kloka fina Indra sa, hur bortskämda vi egentligen är.
  Mina är inte lika kloka dom dina ?
  Vi ses nån gång i det nya året ?

  • Reply Elin - Studio Elwa januari 30, 2019 at 8:39 e m

   Det tror jag definitivt att dom är, är själv förvånad över att Indra sa så, men tillslut blir dom väl tillräckligt hjärntvättade… ??

  Leave a Reply