DIY

Gör en lampa i lera

oktober 18, 2018

När vi var hemma hos Soraya i våras så hade hon förberett så vi skulle få dega, hon hade själv gjort en supersnygg lampa och inhandlat grejer så vi kunde göra en likadan. Jag har fått jättemycket frågor om lampan och jag har länge lovat en beskrivning, så här kommer den äntligen.

Keramik lera vas cooee byon

Allt man behöver är en lampsladd och lera som inte behöver brännas i ugn. Sådan lera säljs lite här och var, jag har tidigare köpt från adlibris i fyra olika färger (dom på bilden), men Soraya hade större förpackningar från något annan märke.

lera som inte behöver brännas

Börja med att klä in själva ”huvudet” i lera. Inte den bästa bilden, men ni ser om ni kollar på den suddiga klumpen i vänstra hörnet.

Bygg sen formen med lite lera i taget, försök att inte få några luftbubblor för då är det större risk för att den spricker när den torkar. Använd vatten för att lättare forma.

så gör du en lampa i lera

Forma runt sladden så sladden kommer ut längst ner i ena foten och på den sidan du vill ha den. Ställ den sen i en plastpåse i några dagar så den får torka långsamt, här får man ha tålamod. Min sprack lite men som tur var så var det på baksidan.

Torkad! Man kan också måla den efter att den torkat om man vill, men leran finns redan i väldigt fina färger.

Har även gjort några ljusstakar i lera, den ena i formen av ett huvud med misslyckad läppförstoring.

Prefekt aktivitet att göra med barnen, då kan man också säga att det är dom som har gjort det som inte blev så bra. win win.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sabbe oktober 21, 2018 at 4:50 e m

    Så härligt att hålla på med lera. Det fina är när det inte blir så perfekt. Mycket charmig lampa! ??

    • Reply Elin - Studio Elwa oktober 23, 2018 at 1:51 e m

      Ja superhärligt verkligen!

    Leave a Reply