Hemma hos oss - Badrum Sponsrat inlägg

Gästtoalett in the making

december 19, 2016

Det var ju ett tag sedan jag berättade om samarbetet med Golvpoolen och renoveringen av vår gästtoalett. Nu börjar det äntligen hända grejer där inne. Vi har tagit in hantverkare då det här kändes utom vår kunskap och vi inte hade en aning om hur man skulle göra, men såhär i efterhand när man sett hur dom gjort så kändes det faktiskt som något som vi hade klarat själva, förutom rörmokare och elektriker förstås. Men det är ju alltid bra, speciellt ur försänkningssynpunkt, att det är gjort av en fackman. Jag tänkte ändå berätta lite steg för steg hur man gör, det blir inte så ingående, men jag tycker att bara man vet stegen så känns det mindre avskräckande, oavsett om man gör det själv eller tar in någon. så varning för ofackmannamässiga uttryck och tänk på att det här bara är en gästtoalett och har inte samma kriterier som ett badrum.

 

Såhär såg det ut före…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eller ja, såhär såg det ut före, utan allt skrot som vi ställt in. Innan ni tänker ”det där var väl inte så farligt” så vill jag poängtera att jag har redigerat bilderna, för ljuset var så gult,  så det ser lite finare ut än vad det var. Väggarna ser gråa ut men var egentligen en ljusblå melerad tapet och golvet i en ljusare grå ton. Men det var inte var såå farligt, vi behövde i första hand renovera pga en vattenskada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det blir en vägghängd toalett, så först av allt kom en rörmokare och satt fixturen på plats. Eftersom det inte blir kakel på väggarna så har jag grundmålat dom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kakel utan golvvärme, som det var innan, är verkligen ingen hit och jag älskar varma golv. Så golvvärme var ett måste, speciellt nu när det blir så fint golv att matta inte är ett alternativ. Snickaren strök först på en primer så kabeln skulle fästa, och förberedde även så det bara är för elektrikern koppla in elen sen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

När kabeln var på plats och primern torkat så flytspacklade han hela golvet, när det var torrt så byggde han in fixturen och satte igen dörren som gick mellan gästtoaletten och badrummet. Två dörrar på 1,6kvm kändes verkligen som en dörr för mycket. Sen strök han på våtrumssspärr på hela golvet och en bit (som en list) upp på väggen och lät torka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sen var det dax att lägga kaklet, alltså kolla det här marmorkaklet, hur fint? Det kan vara lite trixigt att skära i kaklet, men annars är det väldigt enkelt att kakla, man fäster bara kakelplattorna med fästmassa och sen fogar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Såhär ser det ut nu! Nästa steg är att rörmokaren kommer tillbaka och kopplar in tvättställ, krantoalett och spolknapp, snickaren kaklar bakom handfatet och elektrikern som byter lampa och kopplar in golvvärmen. Och sen är det bara lister och piffet kvar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Malin december 19, 2016 at 8:01 e m

  Åå det kommer bli såå fint! Underbart golv!!

  • Reply Elin - Studio Elwa december 20, 2016 at 7:07 f m

   Tack! Ja, det blir toppen, nu vill jag bara fixa här inne 🙂

 • Reply Sabbe december 19, 2016 at 9:18 e m

  Wow, vilket golv! Så snyggt! Så fint med det där handfatet till! ✨??

  • Reply Elin - Studio Elwa december 20, 2016 at 7:10 f m

   Älskar det! Och är supernöjd med handfatet, det är så snyggt! Var lite orolig att handfatet skulle kännas för stort men det blev toppen, ingen mening att spara på golvyta när rummet ändå är så litet 😉

 • Reply Daniel juli 16, 2018 at 10:36 e m

  Super snyggt…
  Hittar inte vilken färg (material) teknik
  du använt till väggarna

  • Reply Elin - Studio Elwa juli 17, 2018 at 8:49 f m

   Tack! Jag har målat med jotun lady minerals, vilket är en färg som inte tål vatten så inte så bra i våtutrymmen. Jag målade det ändå för att få strukturen, och ska måla över med en ”vanlig” färg någon gång, men har inte kommit dit än… ? Kalklitir ska ha något som funkar i våtutrymmen om du vill ha samma yta

  Leave a Reply