Baka & äta Recept

Frukost och finaste julklappen

januari 4, 2018

Har ni några nyårslöften? Jag har aldrig haft det, tror jag är för rädd för att misslyckas… Men jag kanske borde ha att bli bättre på att blogga, året har ju i alla fall börjat bra på den fronten. Fast nu jinxa jag nog…

Jag fick det finaste tårtfatet från Pottery Jo av min syster i julklapp. Vi är väldigt många i min familj så det funkar inte att köpa julklappar till alla, så vi köper till alla barn och sen lottar vi bland oss vuxna vem man ska köpa till, så alla köper en och alla får en. himla bra lösning tycker jag

I morse gjorde jag en smoothie på det som fanns hemma, det blev:

ca 2 dl Frysta jordgubbar

1 apelsin (saften)

1/2 avokado

en bit ingefära

granatäpple

Det som är så bra med smoothies, är att man kan mixa nästan vad som helst så blir det gott. Plus att man känner sig som en supernyttig människa

Det här brödet har jag tipsat om förut, men det är så snabbt och enkelt, och man behöver inte ens bli kladdig om händerna. Jag brukar bara göra en lite sats, så det inte blir fler än vad vi äter upp direkt.

2,5 dl Vetemjöl

1/2 msk bakpulver

lite salt

1 msk ljus sirap (jag använde agavesirap)

drygt 1 dl vatten

Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt sirap och vatten och blanda ihop till en deg, ha i mer mjöl om degen blir för kletig. klutta sen ut 4-5 bollar med hjälp av två skedar på en plåt med bakpålåtspapper och kör ca 15min i ungen på 200 grader.

Det absolut godaste mjölkfria smöret, Naturli, smakar som Bregott och säljs på bla Willys och Hemköp (tyvärr inte på Ica och Coop än). Det är ekologiskt, innehåller inte palmolja, och är förmodligen det bästa alternativet för miljön att bre på mackan.

Vi ställde klockan på 8.30 i morse för att försöka vända tillbaka dygnet inför nästa vecka, och det var två riktigt griniga barn som blev väckta, så får se hur den här dagen går… 🙂

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Josefine januari 4, 2018 at 10:51 f m

  Fatet ???

  • Reply Elin - Studio Elwa januari 4, 2018 at 4:24 e m

   Visst är det fint!!!

 • Reply Sabbe januari 4, 2018 at 10:56 f m

  Ja, man känner sig verkligen fräsch när man dricker dessa smoothies! Jag använder min julklappsbok ”Beauty food” som jag fick av Elin men mixar och ändrar. Det blir så gott!

  • Reply Elin - Studio Elwa januari 4, 2018 at 4:25 e m

   Va kul, det blir supergott verkligen!

 • Reply Ada januari 5, 2018 at 8:55 e m

  Those scones/ breads look so good and easy to make. After you make the dough it doesn’t need to rest a while before putting them in the oven?
  And btw, I love your photos.

  • Reply Elin - Studio Elwa januari 7, 2018 at 1:18 e m

   no, thats so great about them, they are super fast to make! Thank you so much!

  Leave a Reply