Hemma hos oss - Barnrum

Före och efter – barnens rum

maj 19, 2016

Jag älskar att titta på bilderna från hur det såg ut när vi flyttade in, inte för att gotta mig i hur mycket finare det blivit, utan för jag minns så väl känslan man hade. När vi precis fått nycklarna och gick omkring i ett tomt hus, hur stort det kändes då. Vi flyttade från typ 40kvm till 115kvm, så stort både fysiskt och psykiskt kan man säga. Det var jättefint väder och vi var här i vårt tomma hus hela dagen fastän vårt lilla flyttlass inte kom förrän på kvällen, och varje liten vrå var som en upptäcksfärd. En av mina bästa känslor någonsin!

Här på bloggen finns det ju lite mer utrymme för att dela med sig av sånt än vad Instagram ger så jag tänkte bjuda på hur barnens rum såg ut innan vi flyttade in. Men för att det inte bara ska bli en nostalgitripp för mig utan även lite inspiration för er så kommer här både före och efterbilder 😉

Såhär såg Eddas rum ut. Mäklarbilder brukar ju göra att rummen känns större, men det här rummet ser så litet ut tycker jag. Det känns mycket större idag, men det beror kanske på att det är miniatyrmöbler där inne nu också 🙂

3n5ba7d8749ejpkj_3p93riu7q03u3e4a_____resize_s_800_0_89649599 (1)

Det här rummet är det mest ommöblerade här hemma, det är väldigt roligt att göra om för det är så lättmöblerat. Så här inne har det sett ut på många olika sätt, när Indra var liten var det jättefärgglatt tex och jag häftade upp ett mönstrat tyg på väggen för att dölja den svarta tapeten. Men idag ser det ut såhär:

unnamed (2)

Och såhär såg Indras rum ut innan vi flyttade in. Det här rummet och vardagsrummet var dom första vi gjorde om faktiskt, vilket jag såhär i efterhand kan tycka va lite konstigt då det var det minst viktiga, men det kanske var just därför- för att man ville ha lite betänketid till dom andra. Vi hade det då som gästrum/pysselrum/tv-spelsrum, och målade allt vitt utom garderoberna som fick en ny tapet.

3n5ba7d8749ejpkj_3p7jh5fs3mrisak1_____resize_s_800_0_89649419 (1)

När Indra flyttade in i det vita rummet, kändes det så himla omysigt och även om hon inte brydde sig så tyckte jag att det var lite orättvist att jag hade fixat Eddas rum. Det tog rätt lång tid att komma överens om en färg, men plötsligt en dag när det tillräckligt hjärntvättade barnet pekade på en grå färg vid ett svagt ögonblick, så målade jag om ALLT fort som attans. Japp, sån är jag. Jag vill understryka att inget barn kommit till skada och jag är ganska glad att vi inte målade cerise, som hon ville först, då hon ett halvår senare inte längre gillar den färgen… Och såhär ser det ut idag:

unnamed (1)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply