Återbruk DIY Hemma hos oss - Tv-rum

Bygg ditt eget soffbord

maj 10, 2017

Inredning må vara ytligt, men vilken skillnad det gör för hur man trivs ändå. Vårt Tv-rum har varit så försummat, jag har liksom tagit dom bra sakerna till andra rum när jag gjort om, men i går kom nya mattan och jag kom på mig själv med att sätta mig där och äta frukost i morse istället för i sängen där jag alltid annars sitter. En sån liten sak som en ny matta, så då vart jag peppad på att fixa lite till. Jag har letat efter ett soffbord ett bra tag, men soffbord är ju världens svåraste så jag slängde ihop ett av det som fanns hemma istället.

Det jag använde var, en utomhuskruka, en stenskiva som Jonas hittat på tippen och dekorplast. Den där skivan har stått i garaget i flera år och förra helgen när vi rensade så ville jag slänga den, men det var ju en himla tur att vi inte gjorde det. Fan, man kan ju aldrig slänga något…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krukan har stått ute i några år och var ganska sliten så jag gjorde rent och klädde den i dekorplast i marmor, man kan ju måla också om man nu inte har en kruka som är snygg som den är. Sen är det bara att lägga skivan på krukan, för säkerhetens skull så är det bäst att fästa den med något lim, det får ni kolla med bygghandeln vad som passar bäst för just ert bord. Alla har ju kanske inte en upphittad stenskiva liggandes hemma i garaget, men man kan ju kolla med diverse företag som gör bänkskivor om dom har någon snutt över eller beställa en måttanpassad i den storlek och form man vill, eller blocketfynda något.

Och såhär blev det:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

gör ditt eget soffbord av en kruka och stenskiva

Jag gillade inte riktigt marmorplasten på så tog bort den sen, såhär blev den då.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Caroline februari 3, 2018 at 7:50 e m

    Vad är det för mått på skivan och krukan?

    • Reply Elin - Studio Elwa februari 5, 2018 at 10:44 f m

      krukan är 28x28X30cm och skivan är 62x42cm

    Leave a Reply