DIY

Förnya dina gamla krukor med färg

april 17, 2018

Ett enkelt sätt att förnya krukor som man tröttnat på är att måla om dom. Dessa krukor köpte jag för ca tio år sedan, tyckte dom var jättefina då men lite mindre fina idag. Det är ju egentligen inget fel på dom, och vi har väldigt stora fönster men inte så djupa fönsterbrädor så dom här krukorna är egentligen optimala. Ändå fått stå i skåpet i flera år, fram tills nu.

Sist jag förnyade dom så klädde jag in dom i marmormönstrad dekorplast…

Så jag började med att dra bort dekorplasten. Dekorplast är ju en himla bra grej ändå, även fast den har suttit på väldigt länge så är den superenkel att dra bort och det blir inga märken. Sen tvättade jag av krukorna in och utvändigt

Jag ville inte ha penseldrag så jag använde en liten roller. Invändigt målade jag bara en bit högst upp på insidan

Det är bra att ställa det man målar på något så man lätt kan måla hela vägen ner utan att det fastar i tidningspappret

Kruka diy måla förnya inredning mazeinteriör

Jag använde Jotuns ”soft skin” i supermatt väggfärg, som jag redan hade hemma, men det går ju att använda vilken typ av färg som helst. Ett färgprov kostar bara runt 50-lappen, blir kanske lite mycket färg om man bara ska måla en kruka, men är ofta bra att ha till småprojekt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply