Baka & äta kalas & fest

Gott nytt år!

januari 2, 2018

Hoppas ni har haft en bra start på det nya året! Vi firade nyår tillsammans med våra kära grannar hemma hos några gemensamma vänner som bor i närheten, skönt att ha nära hem tänket vi, men det slutade med att vi sov kvar ändå eftersom barnen somnade och vissa satt ute och spabadade fram till 03.30…

Det blev en ganska enkel vegansk meny med bara förrätter (och efterrätt såklart). Eftersom vi gjorde några rätter var så har jag inte recepten på allt men hoppas att det kan inspirera ändå, det är ju ändå väldigt lätt att googla recept om ni blir sugna på att testa något. Efterrätt är ju dock min favoriträtt, så receptet på den kommer nedan.

Meny:

snittar – tre varianter, en med avokado och soltorkade tomater, en med Oatlys på mackan, tomat och basilika (och olivolja, salt & peppar) och en med gravad morot och pepparot.

skagen toast

blomkålssoppa

tzayspett med potatissallad

vårrullar med jordnötssås och sallad

Pannacotta med jordgubbskräm till efterrätt

Recept på vegansk Pannacotta: 

4 portioner

4 dl sojagrädde (jag använde Alpros)

1 dl gelésocker

1 vaniljstång

 Dela vaniljstången på längden och gröp ur innehållet, lägg allt (både stång och innehåll) tillsammans med grädden och gelésockret i en kastrull och koka upp. Häll sedan upp portionsvis i skålar och ställ in i kylskåpet i några timmar tills det stelnat.

Jordgubbar

Ströocker

Digestivekex

mynta

Sen kokade jag upp några frysta jordgubbar med lite socker och mixade slät, det blev lite skum som jag bara tog bort med en sked, lät svalna lite innan jag hällde över pannacottan och in i kylen igen. Sen toppade jag med några krossade Digestivekex och mynta.

Barnen höll sig vakna till tolvslaget och såg på fyrverkerierna

Hoppas 2018 blir fantastiskt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply