Hoppas ni har haft en bra start på det nya året! Vi firade nyår tillsammans med våra kära grannar hemma hos några gemensamma vänner som bor i närheten, skönt att ha nära hem tänket vi, men det slutade med att vi sov kvar ändå eftersom barnen somnade och vissa satt ute och spabadade fram till 03.30…
Det blev en ganska enkel vegansk meny med bara förrätter (och efterrätt såklart). Eftersom vi gjorde några rätter var så har jag inte recepten på allt men hoppas att det kan inspirera ändå, det är ju ändå väldigt lätt att googla recept om ni blir sugna på att testa något. Efterrätt är ju dock min favoriträtt, så receptet på den kommer nedan.
Meny:
snittar – tre varianter, en med avokado och soltorkade tomater, en med Oatlys på mackan, tomat och basilika (och olivolja, salt & peppar) och en med gravad morot och pepparot.
skagen toast
blomkålssoppa
tzayspett med potatissallad
vårrullar med jordnötssås och sallad
Pannacotta med jordgubbskräm till efterrätt
Recept på vegansk Pannacotta:
4 portioner
4 dl sojagrädde (jag använde Alpros)
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
Dela vaniljstången på längden och gröp ur innehållet, lägg allt (både stång och innehåll) tillsammans med grädden och gelésockret i en kastrull och koka upp. Häll sedan upp portionsvis i skålar och ställ in i kylskåpet i några timmar tills det stelnat.
Jordgubbar
Ströocker
Digestivekex
mynta
Sen kokade jag upp några frysta jordgubbar med lite socker och mixade slät, det blev lite skum som jag bara tog bort med en sked, lät svalna lite innan jag hällde över pannacottan och in i kylen igen. Sen toppade jag med några krossade Digestivekex och mynta.
Barnen höll sig vakna till tolvslaget och såg på fyrverkerierna
Hoppas 2018 blir fantastiskt!
1 Comment
Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
Very useful information particularly the last part 🙂 I care for such information much.
I was looking for this certain information for a long time.
Thank you and good luck.
my web-site vpn special coupon code 2024