DIY

Diy – luftballong

september 30, 2016

Jag har fått några förfrågningar om luftballongen jag gjort av lampan i Eddas rum. Själva lampskärmen har jag köpt second hand och vet faktiskt inte var den kommer från ursprungligen. Men det finns ju många fina runda lampor, både i tyg och papper. Tar man en sån klassisk rislampa i papper så kan man ju måla, sätta tapet, tyg, fjädrar eller vad som helst man kommer på. Jag ville inte göra hål i tyget och ville inte bara ha sytråd som linor, så jag fäste bara två snören i metallskenan (som sitter invändigt i den här typen av lampor) och trädde dom andra ändarna genom korgen. Korgen blir inte jättestabil med bara två snören, man skulle behöva minst tre, men det var det snabbaste sättet. Det skulle ju också gå att knyta snören som går runt hela lampan, typ på samma sätt som man knyter en ampel men upp och ner, om man inte vill göra hål i lampan, eller bara för att det är fint. På rislampor i papper kan man ju göra små hål precis vid ringen nedtill och trä igenom snörena.

Till korg har jag använt den minsta av korgarna i setet Ljusnan från Ikea. Men samma här, man kan ju ta vad som helst egentligen, tex en toarulle och göra en botten till, eller en virkad hade ju varit fint.

Bara fantasin som sätter gränser, så klyschigt, men sant.

studioelwa_diy_luftballong_barnrum

No Comments

Leave a Reply