DIY

Så enkelt gör du ett personligt spjälsängsskydd

november 8, 2016

Jag fick en snutt över av tyget jag använde till Indras skrivbord och det var perfekt size för att uppdatera Eddas spjälsängsskydd. Som grund har jag använt det här spjälsängsskyddet från Ikea, för jag tänker ju såklart inte sy det från grunden, bara tanken på det avskräcker mig även om det säkert inte skulle vara så svårt. Men som ni vet, så tar jag helst den enkla vägen när det kommer till att sy. Ikea har gjort om spjälskyddet lite sen jag köpte det för 7 år sedan, men den fungerar ändå.

 

På det här spjälsägsskyddet har jag redan sytt ett tyg på ena sidan, eller egentligen två, men har sytt det som är på nu ovanpå det andra. Tänkte behålla det som redan sitter och sätta det nya tyget på den vita sidan, så blir den fin åt båda håll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det är bäst att sicksacka alla kanter och tvätta tyget innan man syr på det, så det inte krymper sen när man tvättar skyddet. Om jag gjorde det låter jag vara osagt… Sen är det bara att vika in kanterna och nåla fast på spjälsängsskyddet. Vill man spara en vit kant så viker man såklart bara in mer tyg, det finns en kant på skyddet som man kan följa i så fall, det gjorde jag första gången jag sydde fast tyg på den här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nu när tyget var lite mörkare tyckte jag inte att det passade så bra med vita band att knyta fast den med, så jag klippte bort dom som va och satte nya på samma ställe. Såg att den uppdaterade versionen från ikea inte har banden utan kardborr-fästen på sidan, så om jag skulle haft den som grund hade jag klippt bort dom helt och sytt fast band istället. Sen är det bara att sy varvet runt, några millimeter in från kanten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Färdigt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Charloppan november 8, 2016 at 9:42 f m

  O så fint! Var har du hittat tyget? Vackert! 🕊

  • Reply Elin - Studio Elwa november 8, 2016 at 10:07 f m

   Tack snälla! Tyget kommer från stoff & stil, dom har jättemånga fina!

 • Reply Hanna november 8, 2016 at 6:30 e m

  Verkligen jättefint!

  • Reply Elin - Studio Elwa november 8, 2016 at 7:38 e m

   Tack!

 • Reply Sabrina Wallin november 8, 2016 at 7:55 e m

  Så fint! En härlig gråskala som jag gillar! ✨👍🏻

  • Reply Elin - Studio Elwa november 10, 2016 at 7:06 f m

   Tack!

 • Reply Lina november 30, 2016 at 7:10 e m

  Så fint! Jag hittar inte tyget på stoff och stil hemsida. Var det längesedan du köpte det eller finns det mer i butiken?

  • Reply Elin - Studio Elwa november 30, 2016 at 9:45 e m

   Nä, det var inte så längesen, men kikade på hemsidan och kunde inte heller hitta det. Det verkar som att det jag köpte var vår/sommarkollektionen och att dom nu bytt till höst/vinter som inte alls såg lika fin ut. Men om du bor så du har möjlighet att besöka en butik så kanske det finns kvar något från den gammla kollektionen, i den fanns fler som var jättefina

 • Reply Natalie juni 9, 2019 at 7:46 e m

  Hur gjorde du med hörnen?

  • Reply Elin - Studio Elwa juni 10, 2019 at 2:40 e m

   Kanterna på spjälsängsskyddet är rundade så det gick bra att vika in tyget där också

  Leave a Reply