Organisera

Organisera livet

september 28, 2016

Jag jobbar ju mycket hemifrån och tycker att det är det svårt att se den tiden som jobb och inte ”jag är ledig och ensam hemma och måste passa på att tvätta, plocka, städa, handla, sortera, rensa, hämta barnen tidigt, osv”. Men jag jobbar på det, och just eftersom det är jag som är hemma så är det också jag som ser allt som måste göras och innan Jonas ens hinner reflektera över att sängkläderna behövs bytas, tvålpumpen fyllas på eller att barnen behöver nya kläder har jag redan löst det. Vilket blir ganska ohållbart i längden, att bara den ena ska ha koll på allt.

Så jag måste tipsa om en app som vi skaffat som förmodligen räddar vårt förhållande, den heter Hub. Det finns säkert liknande appar som fungerar lika bra (i sann public service anda), men den här tyckte vi passade våra behov bäst när vi letade. Där kan vi göra listor på vad som behövs göras och vad som behövs handlas och har gemensam kalender med påminnelser. Sånt som är återkommande går att sätta på repeat både i listorna och i kalendern. Vi har försökt med listor och vi har en kalender på väggen hemma, men skillnaden är att mobilen har man ju alltid med sig, så man kan när som helst bra fylla i och bocka för, var man än är. Innan man hinner glömma bort det.

Sen gör vi en veckoplanering på dörren i hallen som är målad med skoltavelfärg, så man lätt får en översikt över vad som händer i veckan. Och vi har hittills inte missat varken idrott, läxa eller något annat, som vi säkerligen hade missat när jag ensam försökte ha allt i huvudet… Ta i trä.

studioelwa_hall_skoltavelfarg_beckers

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Camilla september 29, 2016 at 5:27 f m

  Hej! Jag har inte ens tänkt på att det såklart finns en app som kan hjälpa ? Vi har samma ”problem” jag är student så jag är också mycket hemma, kör några tvättmaskiner, planerar middag & ser över mina bonusbarns kläder & aktiviteter! Blir tungt i längden & ju som du skriver, en gör det ju innan ens partner ens hunnit tänka tanken! Ska definitivt ladda hem appen? tack så mycket för bra tips ?

  • Reply Elin - Studio Elwa september 29, 2016 at 7:11 f m

   Hej! Det tycker jag verkligen att du ska, vi har kört den i typ en månad och det funkar så himla bra! Har flera vänner som också skulle behöva den, där båda jobbar heltid men ändå bara den ena som drar det tyngsta lasset. Gratisversionen går bara att ha ett tag, sen blir den ”full” och då man är redan beroende av den så man måste betala. Dom är ju inte dumma ;), men det är ju bra att man kan testa lite först i alla fall.

 • Reply Emma september 29, 2016 at 11:40 f m

  Så fint med en grå dörr!

  • Reply Elin - Studio Elwa september 29, 2016 at 8:02 e m

   Tack!

  Leave a Reply