Hemma hos oss - Ute

Morgonsol på baksidan

maj 12, 2018

Vilken somrig vecka det har varit, jag har varit hemma med Hostison och verkligen njutit av vädret. Mindre av Eddas konstanta hostande dock. Vi hade tänkt lasera om altanen innan vi ställde ut möblerna då färgen börjat släppa, men så vann vi ju växthuset och det blev jobb med det istället, så i helgen ställde vi ändå i ordning ändå och det var ju perfekt tajming till det varma vädret Trädgård inspiration altan pergola klätterhortensia

Är fortfarande så sjukt nöjd med taket vi byggde för två år sedan, det är så skönt att kunna ha textilier ute dygnet runt utan att det blir blött när det regnar. Pergolan byggde vi förra sommaren och murade upp en rabatt med sten som blivit över från några bekanta i området. Jag älskar sånt, att kunna ta till vara på det som andra ska slänga. Även våra köksluckor är grannarnas gamla som jag frågade om jag kunde ta när dom renoverade köket.

uteplats altan studio elwa trädgårdsinspiration

Soffan har jag köpt på loppis och korgstolarna hittade jag bortskänkes för några år sedan. Som sagt, älskar att ta tillvara på sånt som andra inte vill ha. Har letat efter ett soffbord i tre år också, inte särskilt aktivt förstås, men har inte sprungit på något än som jag tycker passar så just nu har vi barnens cafébord som bord.

altan trädgårdsinspo lilla gunga ikea trädgårdsinspiration

Eftersom vi nästan bara är på altanen så ser vi liksom aldrig det här själva och det slog mig när jag var nere och jobbade på tomten vilket otroligt jobb vi har gjort! Jag var tvungen att ta en bild där och då och lägga upp på stories på Insta så vissa har redan sett, men när vi är färdiga med allt ska jag visa bättre före- och efterbilder.

Det här är utsikten från vår altan, våra grannar är verkligen supertrevliga och har det alltid städat och välskött men nu med växthuset kommer det bli lite mysigare att titta åt det här hållet också. Till vänster i bild kommer växthuset stå, fram till halva busken ungefär, sen mellan busken och trädet som blommar ska jag sätta någon spalje med något som klättrar och nedanför blir det odlingslådor. Vi har grävt ur för nästan hela grusgången nu, så idag fortsätter vi gräva. Eller jag menar Jonas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply