Hemma hos oss - Barnrum

Eddas nya rum

februari 10, 2017

Pju, jag vet inte riktigt hur det blev såhär men helt plötsligt har jag gjort om hela Eddas rum. I tisdags hade jag en lucka på förmiddagen och tänkte att jag kanske skulle hinna göra av med den mörkblåa färgen som jag hade. Jag har varit sugen på att måla en mörkblå halvvägg i Eddas rum så länge, men det har inte blivit av då jag inte velat måla över tapeten. Men så tänkte jag strunt samma, jag behåller tapeten så länge, så målar jag bara dom andra väggarna och behåller det gråa upptill, så är det snabbt gjort. Men så var det ju tusen hål som behövdes spacklas, och jag hade inget kvar av den grå färgen, och hur kul är det att köpa samma färg som man redan målat med? Jättetråkigt!!! Och taket var så fult. Och listerna skulle målas. Och bården. Och elementet. Och har man målat om vill man ju möblera om. Och hux flux hade jag åkt och köpt färg och dragit igång världens projekt och istället för ett tre-timmars jobb blev det ett tre-dagars jobb…

Rummet var ju fint innan också, men det var över tre år sedan jag målade det gråa så det började bli väldigt slitet, och idag är ju varenda barnrum grått och jag tröttnar direkt när allt ser likadant ut. Hur mycket jag än tyckt om saker och färger, så har jag aldrig ångrat mig när jag målat om eller sålt något, så hoppas jag inte gör det den här gången heller. Så här ser det ut nu i alla fall

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eftersom jag egentligen inte ville måla över tapeten, men den inte riktigt passade in så gjorde jag en kompromiss och målade halva. Taket och bården är målat i Apricot nude från Alcro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väggarna är målade med Vårljus och hav från beckers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har inte bestämt hur jag ska ha det på den här väggen än, därför står den fina Mrs Mighetto tavlan på golvet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stringhyllan sitter nu på andra sidan av rummet

Så man håller på…

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Sabbe februari 11, 2017 at 7:40 f m

  Det är ju redan så fint tänkte jag när du gjorde om! ? Men det blev ju såklart jättefint nu också! Du är så duktig att få till det! ✨??❤

  • Reply Elin - Studio Elwa februari 11, 2017 at 9:56 f m

   Tack! Det var fint, kanske finare till och med, men det var så himla slitet och så kände jag för något nytt nu… 🙂

 • Reply Malin februari 11, 2017 at 9:46 f m

  Jättefint! Nu när man ser det så där så kommer det bli fint att måla över resten av tapeten också ?

  • Reply Elin - Studio Elwa februari 11, 2017 at 9:57 f m

   Tack! Ja, men jag behåller det såhär så länge så får tapeten ryka nästa gång jag gör om 🙂

 • Reply Sophie februari 11, 2017 at 9:08 e m

  Hej! Vilka fina små pinnstolar! Var kommer dom ifrån?

  • Reply Elin - Studio Elwa februari 12, 2017 at 8:10 f m

   Hej! Dom är från när jag var liten, det finns liknande på Mio https://www.mio.se/produkt/nils/26719020, men har inte sett dom i verkligheten

   • Reply Sophie februari 17, 2017 at 3:10 e m

    Tusen tack! Ska kika på dom ?

 • Reply Lina februari 1, 2018 at 10:50 f m

  Åh så fint! Vad är det för färg du har målat pinnstolarna med?

  • Reply Elin - Studio Elwa februari 2, 2018 at 8:15 f m

   Tack! Dom är målade i S1015-Y70R

 • Reply Cecilia augusti 3, 2018 at 8:29 e m

  Jättefint! Var kommer sänghimmelen ifrån? Försöker hitta en fin i tyg.

  • Reply Elin - Studio Elwa augusti 7, 2018 at 7:26 f m

   Tack! Den är från Numero 74, den finns i fler fina färger

 • Reply Susanne oktober 26, 2019 at 8:03 f m

  Så fint! Vart har du köpt den fina bården som sitter uppe mot taket?

  • Reply Elin - Studio Elwa oktober 26, 2019 at 2:16 e m

   Tack! Den är från engblad & co, den är egentligen vit men jag har målat den

   • Reply Ridita september 15, 2023 at 9:05 e m

    Hej! Några år sen… men vilket fint rum. Letar också efter en bord som sitter mot taket som ser ut som din. Hittar dock inte den på engblad och co. Vad ska jag söka på ? Vet du något annat ställe jag kan hitta det? Tack

    • Reply Elin - Studio Elwa november 9, 2023 at 9:39 e m

     Hej, om den inte finns där så säljs den kanske inte längre. Men du ju göra en egen ☺️

     • Ridita november 30, 2023 at 10:36 e m

      Tips på hur? Köpa beige tapet och klippa ut mönstret? Hur får jag till så snygga bågar?

 • Reply Julia januari 25, 2020 at 12:55 f m

  Superfint! Var har du hittat den fina byrån med rutor på glaset?

  • Reply Elin - Studio Elwa februari 7, 2020 at 11:02 f m

   Tack! Den är köpt på loppis, sen har jag målat den och satt dit rutor av dekorplast

 • Reply Martina mars 1, 2021 at 5:50 e m

  Hej,
  Så fint!
  Var köper just de sektionerna till stringhyllan?

  • Reply Elin - Studio Elwa maj 24, 2021 at 11:38 f m

   Tack! Det säljs lite överallt, bara att googla

 • Reply My maj 7, 2021 at 9:36 e m

  Vart är den fina planschen med katten i glasögon ifrån?

  • Reply Elin - Studio Elwa maj 24, 2021 at 11:37 f m

   det var så längesen jag köpte den så vet inte vad det var för märke på den, köpte den hos Mokkasin, men den butiken finns inte kvar

  Leave a Reply