Vet ni att en liten klick wasabi till skagenröra är supergott. Jag var på Elle-galan en gång för jättemånga år sedan, då bjöds det på skagensnittar med en liten klick wasabi på och sen dess har jag kopierat det när vi haft snittar på fester och det är alltid väldigt uppskattat. På påskafton gjorde vi smörgåstårta och då testade vi göra en wasabikräm och hade på ett lager i tårtan. Succé!
Såhär gjorde vi:
Det blev fyra lager formfranska, däremellan ett lager skagenröra, ett lager vegiar, ett lager wasabikräm och sen skagen igen ovanpå och runt om. Nu gjorde vi en liten smörgåstårta, kanske 4-5 portioner. Jag höftar alltid mängd och smakar mig fram så receptet är på ett ungefär, så var inte rädd för att ha i mer eller mindre av något.
Skagenröra:
1,5 burk Planti creme fraiche (funkar med Oatlys havrefraiche också)
1 burk Oatly På mackan naturell
1dl Hellmans veg-majo
1 Rödlök
1 burk Tångkaviar (spara eventuelt lite till garnering)
2,5 msk Vegiar
mycket dill
1/2 msk socker
Salt och peppar
(tofu om man vill, smula då först ner i en separat burk och doppa några droppar liquid smoke och blanda runt)
Hacka rödlöken och blanda alla ingredienser.
Wasabikräm
1dl Planti creme fraiche (funkar med Oatlys havrefraiche också)
1 sked Hellmans veg-majo
wasabipasta
socker
salt och peppar
Blanda ihop creme fraiche och majo, ha i wasabi efter hur starkt du vill att det ska bli, runda av med lite socker. Salta och peppra.
Skär bort kanterna på formfranskan, kör med ett lager skagenröran, ett lager wasabikräm, ett lager vegiar och täck tårtan med skagen. Skagenröran kan vara lite rinnig men blir bättre efter en stund i kylskåpet. Förbered tårtan i god tid så den får stå och dra sig i kylskåpet och dekorera med grönsaker innan servering.
Hoppas ni gillar!
No Comments