Inredningstips

Stylingtips för bokhyllan

maj 4, 2016

Att få till snygga bokhyllor är inte alltid så lätt, öppen förvaring är ju himla opraktiskt just som förvaring, men desto bättre till att visa upp fina saker. Egentligen avskyr jag riktlinjer för jag tycker att det inte finns något rätt eller fel, men här kommer ändå 5 tips på vad jag brukar tänka på när jag stylar hyllor, som kanske kan vara till hjälp om man har svårt att få till det.

 1. Kontraster – Jag tycker att det är ganska viktigt att känna in hela rummet, är det mycket som händer så kanske man vill hålla hyllan lite cleanare, och är rummet väldigt stilrent är det ganska härligt med en rörig bokhylla som bryter av. Men gillar man mycket så kör all in på mycket och gillar man stilrent, ja då borde man köra all in på mycket också 😉
 2. Balans – Balansera upp färgerna. Jag försöker att alltid ha minst 2, av saker i snarlika färg, så jag kan ställa dom på motsatt sida. Vet inte om det där vart så lätt att läsa, men det syns rätt tydligt på 2:a bilden hur jag spridit ut dom svarta böckerna.
 3. Gruppera – Skapa små stilleben och grupper, 3 är ett sånt där magiskt tal för vad som ser fint ut. Men bara därför kan jag, tvärt emot som jag är, vilja ställa lite 2 eller 4 istället. För det finns faktiskt inget rätt eller fel!
 4. Variation – Blanda in lite saker så det händer någonting. Har man bara plats för böcker, så lägg några ner. Enkelt men det livar ändå upp lite.
 5. Prioritera – Vad är viktigast? Läser man mycket kanske inte vända på böckerna, bara för att det är snyggt, är så smart. För oss är ljudet jätteviktigt, att kunna lyssna på musik och P3 (mitt bästa sällskap om dagarna, när jag inte hänger med Isabelle förstås). Såå fult, men det är något som måste finnas så därför börjar jag med det och gör vad jag kan för att dölja det.

unnamed-57 unnamed-52 unnamed-56 unnamed-53 unnamed-54 unnamed-55

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Malin maj 5, 2016 at 7:10 f m

  Tack för tips! För mig var det ett stort steg att bara vända böckerna…

 • Reply Sabbe maj 5, 2016 at 8:25 f m

  Bra tips! Håller med om att högtalare inte är kul men nödvändigt, smälter in bra i hyllan! ✨

 • Reply Iris juli 30, 2016 at 5:53 e m

  Ursnyggt! Tips mottages hjärtligt om pvar denna hyllsystem köptes 🙂

  • Reply admin juli 31, 2016 at 3:04 e m

   Det är en stringhylla, googla så hittar du återförsäljare 🙂

  Leave a Reply