Något som jag tycker är en bonus med att vi börjat äta veganskt är att man blir tvungen att testa massa nya saker. Ibland är det mindre gott, ibland likvärdigt och ibland är det så mycket godare. Som Pannkakor! Det är tydligen så att veganerna har ett hemligt recept som dom håller för sig själva och inte förrän man googlar rätt ord så får man ta del av det. För det har ju hänt att man googlat utan ägg någon gång när man inte haft några hemma, men då kommer inte recepten med att använda kikärtsspad istället upp. Jag gillar inte kikärtor och tycker spadet luktar kattmat, så jag hade förmodligen inte ens testat om jag inte var ”tvungen”, men det är dom godaste pannkakorna jag någonsin ätit! Tycker att vanliga pannkakor är ganska degiga i konsistensen, men dom här blir liksom frasiga i kanterna och så mycket godare
Godaste pannkakorna:
5dl vetemjöl
1 tsk salt
8dl havremjölk (jag använde oatlys ekologiska)
1 tetra kikärtsspad (funkar med alla storlekar, minst 1 dl bara)
mjölkfritt smör till stekning
Blanda mjöl och salt i en bunke, häll i hälften av mjölken samtidigt som du rör. Tillsätt resten av mjölken och kikärtsspadet (spar själva ärtorna i förpackningen och gör något av dom tex hummus eller rosta i stekpannan med massa kryddor), vispa ihop allt och låt dra 15-30 min innan du steker pannkakorna. Receptet kommer ursprungligen från Jävligt gott
Jag testade göra en egen sylt på jordgubbar, chiafrön, vaniljpulver och agavesirap, men den blev rätt smaklös så den får jag utveckla lite 🙂
Ni ser ju fraset på kanterna!
1 Comment
Såå gott med pannkaka! ?