Intervju

Ett personligt hem

maj 14, 2016

Jag tröttnar så himla fort på inredning som ser likadan ut, och även fast jag kan tycka att det är väldigt fint, så blir jag inte särskilt inspirerad när det känns som att alla försöker efterlikna samma stil. Därför älskar jag dom riktigt personliga hemmen, där man går all in på det man gillar utan att påverkas för mycket av trender. Som hemma hos Rebecka, som säljer sin charmiga lägenhet på Fridhemsplan i Stocholm, så vi tog ett litet snack om lägenheten och hennes stil

 

Namn: Rebecka Radi

Ålder: 33

Gör: Tracking & shipping expert på YSDS

Instagram: @Bexroyale

1 Vilken fantastisk stil du har, Hur skulle du beskriva den?

Tack! 20-tal blandat med Rokoko, personliga loppisfynd & DIY projekt.

 

Var kommer ditt inredningsintresse ifrån?

Hela min familj är väldigt kreativa och har stort intresse för inredning. Min Mamma är före detta inredningsarkitekt, Pappa bygger och renoverar det mesta, Syster florist& färgsättare så det sitter nog i blodet skulle jag säga. 🙂

 

2 5 10 Var hittar du din inspiration?

Filmer, museum, Art Nouveau konstnärer som tex Alfons Mucha. Men allra helst från resor, jag älskar att bo på speciella boutique hotell och att strosa runt i äldre städer och titta på arkitektur, besöka katedraler och kanske hitta någon ”bortglömd” antikaffär på någon bakgata.

 

Vilka är dina bästa inredningstips?

Att endast ha saker man tycker om, gärna personliga saker med bra minnen, det skapar en positivt energi i hela hemmet. Var inte rädd för att blanda eller inte köpa något bara för att det inte är ”ens stil”.

 

Har du någon favoritpryl/möbel? 

Jag har en väldigt stor kärlek för kristallkronor och skulle gärna haft det i varje rum, tyvärr gick det inte i badrummet och köket i denna lägenheten, men förhoppningsvis i nästa. 🙂 Kristallkronorna hittade jag och pappa i en liten antikaffär på landsbygden i Italien, vi köpte 7st, så det var tur att pappa var med som kunde pruta lite. Sen renoverade vi dom och bytte ut all el.

  9
6

Kan du berätta lite om lägenheten?

Underbar lägenhet på flera sätt! Huset är byggt -36 och lägenheten har ett stort fönsterparti inuti ett burspråk, högt i tak, balkong, badkar och sovrum, allt man kan önska sig av en 2:a på Kungsholmen. Älskar att den ligger så nära vattnet, och att man ser kanalen vid Karlbergs slott har gjort att jag spenderat många sommarkvällar på balkongen. Ett stort plus är läget tycker jag, närhet till promenadstråk vid Kungsholmsstrand, att kunna bo mitt i en storstad och samtidigt nära vattnet. Restaurangerna på Rörstrandsgatan, Västermalmsgallerian, och bra kommunikationer med både bussar o tunnelbana. Verkligen en citypuls några få meter från lägenheten som ändå ligger på en lugn gata, där man kan sova med balkongdörren öppen och ändå känna att det är tyst utanför.

 

Vad är det bästa med lägenhten?

Älskar de stora fönsterna för allt ljus som lägenheten får, samt att alla rum fått sin egen karaktär fast ändå med en ”röd tråd”, och såklart de vackra vitlutade trägolven.

3 11 12 15 Vart tar du vägen nu?

Drömmen hade väl varit ett gammalt slott eller en herrgård men lutar åt en större lägenhet söder om stan 🙂

 

Foto: Johan Spinnell för Historiska hem, se hela objektet här

 

2 Comments

  • Reply Gabbi maj 14, 2016 at 6:43 e m

    Sååå fint och unikt hem, älskar lägenheten Bex???? pöss

  • Reply MJ maj 16, 2016 at 1:19 e m

    Så himla fint!
    Grym stil du har Rebecka! Kom hem till mig och fixa vetja! ??

  • Leave a Reply