Hemma hos oss - Ute

Altansäsongen har börjat!

maj 21, 2017

Äntligen kom värmen och från och med nu kommer ALLT göras utomhus. Eller kanske inte riktigt. Men man vill ju vara ute så mycket som möjligt, så i veckan målade jag det sista på taket vi byggde förra sommaren och ställde jag i ordning, och gud vad jag älskar vår altan nu! Förut var vi knappt på baksidan för det var så omysigt, men nu med taket blir det mycket mer ombonat och det är verkligen favoritrummet på sommaren. Nu fattas bara lite växter, och bygga pergola står på tur på prioriteringslistan. Ni vet, den man gör för man sett på Arga snickaren men aldrig följer…  I alla fall, om ni har problem med hur ni ska möblera en stor och omysig altan – bygg tak eller pergola på en del! Så blir det lite rumskänsla och man kan hänga upp tyg, lampor, ljusslinor, vimplar, gungor, eller vad man nu vill.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skåpet, som var mer välfyllt tills barnen var där och plockade det dom ville ha, kommer från Ikea och heter Hindö. Även lampan är Ikea, från sinnerlig-kollektionen, men det är det väl ingen som missat vid det här laget…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soffan och fåtöljerna är fyndade på loppis, mattan är från Åhlens. Bordet har jag haft i Eddas rum förut, det fick flytta ut i brist på annat, men jag är på jakt efter ett stort runt och lågt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altanen är laserad i Gnejs 1929 från Beckers, färgen räckte inte riktigt hela vägen som ni ser. Men det det är ju bra för er så ni kan se färgskillnaden… Vill ni läsa mer om det så kan ni göra det här. Taket är målat i Beckers fasadlasyr ”Berghäll”. Gardinerna är Vivian från Ikea, dom var för långa förra året också, men det gick ju bra, så dom lär nog inte bli uppsydda i år heller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gungan kommer från Biltema och är superbillig, så jag köpte också en ”vanlig” gunga och en repstege som jag inte har en aning om vart den ska hänga. Men billigt var det…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är där bakom, där det är tomt nu, som pergolan ska byggas. Sen ska det planteras klätterhortensia och så ska matgruppen stå där.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barnens del av altanen, som dom ”stylat” själva, tyckte det var så fint som det var så har inte flyttat på något. Soffan är köpt på loppis och bordet med stolarna tror jag kommer från rusta eller liknande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiosken byggde vi förra året av spillvirke, här finns ritning på den om ni vill bygga en egen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply