Browsing Category

Hemma hos oss – Tv-rum

DIY Hemma hos oss - Tv-rum

Bygg ditt eget soffbord

maj 10, 2017

Inredning må vara ytligt, men vilken skillnad det gör för hur man trivs ändå. Vårt Tv-rum har varit så försummat, jag har liksom tagit dom bra sakerna till andra rum när jag gjort om, men i går kom nya mattan och jag kom på mig själv med att sätta mig där och äta frukost i morse istället för i sängen där jag alltid annars sitter. En sån liten sak som en ny matta, så då vart jag peppad på att fixa lite till. Jag har varit sugen på ett nytt soffbord ett tag, men varför köpa ett när jag kan göra ett själv tänkte jag såklart och slängde ihop ett av det som fanns hemma.

Det jag använde var, en utomhuskruka, en stenskiva som Jonas hittat på tippen och dekorplast. Den där skivan har stått i garaget i flera år och förra helgen när vi rensade så ville jag slänga den, men det var ju en himla tur att vi inte gjorde det. Fan, man kan ju aldrig slänga något…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krukan har stått ute i några år och var ganska sliten så jag gjorde rent och klädde den i dekorplast i marmor, man kan ju måla också om man nu inte har en kruka som är snygg som den är. Sen är det bara att lägga skivan på krukan, för säkerhetens skull så är det bäst att fästa den med något lim, det får ni kolla med bygghandeln vad som passar bäst för just ert bord. Alla har ju kanske inte en upphittad stenskiva liggandes hemma i garaget, men man kan ju kolla med diverse företag som gör bänkskivor om dom har någon snutt över eller beställa en måttanpassad i den storlek och form man vill, eller blocketfynda något.

Och såhär blev det:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hemma hos oss - Tv-rum

House tour – Tv-rum

september 24, 2016

Nu kommer rummet jag sällan visar, två år senare och det saknas fortfarande lister, element och glasdörrar mot altanen. Väggarna är målade i Jotuns ”Minty Breeze”, vilket är samma färg som Tant Johannas gröna, dvs S 3005-G20Y.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Soffan är från The soffa store och kuddarna i den från Ikea. Tavlor från Fotografiska, Jonna Fransson och Jennie Ekström, resten är second hand. Korgen kommer från Blomsterlandet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Skåpen är Ikeas Ivar. Bordet kommer från Mio. Mattan och hängstolen är köpta på Granit. Tv-bänken från String och korg från Afroart. Lampa loppis.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dagräden har jag köpt hos Mokkasin. Den mönstrade kudden är från Littlephant och dom andra kuddarna från Ikea. Fårfällen är från Granit och pläden köpte jag för flera år sedan i en butik som inte längre finns. Den stora tavlan är fotad av William Nömell och den lilla tavlan är fotad av Emanuel Wallin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Den här bilden är inte den bästa, men ville ändå ta med den så ni får en uppfattning om hur det hänger ihop.