Browsing Category

Hemma hos oss – Vardagsrum/Matrum

Hemma hos oss - Vardagsrum/Matrum

House tour – Vardagsrum/matrum

september 22, 2016

Här kommer bilder från vårt vardagsrum/matrum, Väggarna är målade i ”varmgrå” från Jotun Lady Minerals, som är en färg som blir lite ojämn och flammig. Om ni är sugna på att måla med den så hittar ni ett inlägg om hur man gör här.

studioelwa_jotun_minerals Rostfärgade kudden, fårfäll och dom två mindre korgarna är från Granit. Korgen med Kaktusen kommer från Blomsterlandet. Beiga och gröna kudden är från Ikea och den randiga kudden är från HM home. Mattan och pallen har jag köpt second hand.

 

studioelwa_vardagsrum_inredning Öppna spisen är målad i samma kulör som väggen, men målad i vanlig väggfärg. Bordet är resultatet av ett jobb för Pretty pegs och Sadolin, mer om det hittar ni härHyllan kommer från String.

 

studioelwa_jotun_matbord Matbord, vas och karaff från Ikea. Lampan är från Flos. Sergels torg tavlan kommer ursprungligen från Arkitektmuseet, men jag har fått min av min instagramkompis @tanttrassel som köpte alla som fanns kvar. Stolarna och glasen är loppisfynd.

 

studioelwa_vedforvaring_vaxter Vedförvaringen byggde vi (läs snickarna) för att golvet hade blivit fuktskadat näsmast ytterväggen. Lerkrukor och växter från Plantagen, den svarta krukan är från Granit och krukan i mässing har jag köpt på loppis.

 

studioelwa_retrokok_matrum Vy mot köket, men jag tror jag väntar med att göra house tour där inne tills vi renoverat.

Hemma hos oss - Vardagsrum/Matrum

Jotun Lady Minerals

maj 23, 2016

När Jotun i början av året släppte sin nya mineralfärg, Jotun Lady Minerals, så vart jag superpeppad. Det  är en färg som ger kalkade väggar, dvs lite flammigt och ojämt, men som nu alltså finns färdigblandad till skillnad från all annan kalkfärg. Eftersom jag varit sugen på att måla bort det vita i vardagsrummet/matrummet ett tag men som vanligt inte kunnat bestämma mig, och då det finns tre anslutande rum att ta hänsyn till, så kändes den här perfekt. Det blir ombonat och ger lite struktur, samtidigt som den är helt neutral och inte krigar om uppmärksamheten med tapeten i köket. Det känns som en blandning av att vara i en borg och väggarna min mamma målade i min storebrors rum på 90-talet. Ni hör ju själva hur snyggt det låter… Jag hade tänkt målat klart allt innan jag bloggade om det men ni vet ju hur tråkigt det är att måla det där allra sista, och speciellt när man redan åkt en andra gång för att köpa en annan färg till öppna spisen, som man trodde skulle räcka till listerna också. Det gjorde det inte.

Man målar med pensel så lite trött i armen blir man, men då är det bara att fortsätta måla med den andra handen för man ska nämligen måla precis så som någon under 5år skulle gjort, dvs kors och tvärs och hur som helst, desto vildare desto bättre. Hade det inte varit för att man måste ha skyddsglasögon av någon anledning så hade det varit ett ypperligt tillfälle för barnarbete. Viktigt att tänka på för att det inte ska bli ”ränder” är att man börjar måla i ett hörn och arbetar sig diagonalt, då blir överlappningen av färgen på diagonalen och väggen ser inte randig ut. Små penseldrag blir mer flammigt och långa blir lugnare. Jag gjorde ganska korta, men tycker att det blev lagom flammigt ändå, inte alls för mycket. Det bästa med färgen är att man bara behöver måla en gång, om man är nöjd med resultatet det vill säga. Det näst bästa är att spikhålen som man spacklat igen inte syns lika tydligt, nu var jag visserligen sjukt noggrann, men det är jag nästan alltid och det blir ändå fult där man spacklat när man målar med vanlig färg tycker jag.

unnamed-71

Såhär ser det ut när färgen torkar, den är alltså väldigt mycket mörkare innan den är torr.

unnamed-61

Såhär blev det när det vart klart, tyvärr syns inte det flammiga så tydligt på bilderna. Öppna spisen är målad i samma färg, varmgrå, men med vanlig väggfärg istället för mineralfärgen. Bollade med personalen på färghandeln och dom sa att det gick att använda mineralfärgen på öppna spisen, men eftersom vår är knottrig så visste vi inte om resultatet skulle bli så bra. Så jag safe:ade och köpte väggfärg. Målade även med den i trappen ner till tv-rummet där barnen ofta drar sina kladdiga händer, eftersom mineralfärgen inte är så tålig för avtorkning. Färgen räckte som sagt inte till golvlisterna, eluttag och luftvärmepumpen (Jonas är inte helt med på att måla den än dock men jag jobbar på det), och så har jag inte bestämt än hur jag ska göra med vedförvaringen och runt fönstren än.

unnamed-63 unnamed-64 unnamed-66 unnamed-68 unnamed-69