Browsing Category

Hemma hos oss – Barnrum

Hemma hos oss - Barnrum

Indras rum 2.0

november 10, 2017

Indras rum har blivit uppdaterat. Hon ville ha ett gymnastikrum, och allt som främjar att man rör på sig framför sitta med paddan är väl bra så jag sa inte nej. Plus att väggarna var verkligen i behov av att målas, eftersom jag gör om rätt ofta så blir mycket hål och slitet rätt snabbt och då är det ju roligare med ny färg än samma!

Det kändes dock inte som att det blev så stor skillnad färgmässigt, att gå från grå till gröngrå men kollar man på gamla bilder så ser man verkligen skillnad. Ibland är det ju tur att man lever genom kameran 😉

Nu fick jag också lite köpa-nytt-hets-ångest när jag kollade på gamla bilderna för det ser ut som att jag bytt ut ALLT, men det ända som jag köpt till den här makeovern är ribbstolen, annars har saker bara flyttat runt i huset. Ljusslingan, knopplisten, kaninlampan och vimpeln är i och för sig också nya, men dom var till ett jobb så det räknas ändå in i ”tar vad man har” kategorin 😉

Indra fick välja färg på väggarna, och jag älskar att hon blivit så hjärntvättad att hon säger ”jag vill att mitt rum ska passa ihop med resten av huset” och väljer Deep paris från Nordsjö. Förut hade jag ju målat in hyllor och tak i samma färg som väggarna här inne, men nu kändes det väldigt gjort så körde på en mörkare ton och målade Intense Paris (också från Nordsjö) på tak och hyllor.

Garderoberna, som inte syns i bild, ska bli rosa så småningom men nu planerar jag en makeover i Eddas rum, och så började jag riva ner kaklet i köket igår, och så vill jag ha större hall och nya golv… Nämnde jag tvättstugan? har en plan där också…

Nu fick hon en ribbstol, som kommer från Harald-Nyborg och en madrass under sängen som man kan dra ut när man klättrar eller gör konster. Och så ska det upp romerska ringar, som jag nu kom på att jag helt glömt bort… Vimpeln är från Ng baby och sänghimmeln från Numero 74

Hyllorna är Ikeas Trofast, som jag gjort om lite. Lampa från Byon och tavlor från Mrs Mighetto. Kan dom bara sluta göra så fina bilder, hur många tror dom man har plats för hemma liksom? Nu släpps det dessutom 3 nya, bla den här vackra; Cotton candy den 17:e November.

Knopplist från Granit, kuddar från HM home och sängkläder från Garbo & Friends

Hemma hos oss - Barnrum

Eddas nya rum

februari 10, 2017

Pju, jag vet inte riktigt hur det blev såhär men helt plötsligt har jag gjort om hela Eddas rum. I tisdags hade jag en lucka på förmiddagen och tänkte att jag kanske skulle hinna göra av med den mörkblåa färgen som jag hade. Jag har varit sugen på att måla en mörkblå halvvägg i Eddas rum så länge, men det har inte blivit av då jag inte velat måla över tapeten. Men så tänkte jag strunt samma, jag behåller tapeten så länge, så målar jag bara dom andra väggarna och behåller det gråa upptill, så är det snabbt gjort. Men så var det ju tusen hål som behövdes spacklas, och jag hade inget kvar av den grå färgen, och hur kul är det att köpa samma färg som man redan målat med? Jättetråkigt!!! Och taket var så fult. Och listerna skulle målas. Och bården. Och elementet. Och har man målat om vill man ju möblera om. Och hux flux hade jag åkt och köpt färg och dragit igång världens projekt och istället för ett tre-timmars jobb blev det ett tre-dagars jobb…

Rummet var ju fint innan också, men det var över tre år sedan jag målade det gråa så det började bli väldigt slitet, och idag är ju varenda barnrum grått och jag tröttnar direkt när allt ser likadant ut. Hur mycket jag än tyckt om saker och färger, så har jag aldrig ångrat mig när jag målat om eller sålt något, så hoppas jag inte gör det den här gången heller. Så här ser det ut nu i alla fall

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eftersom jag egentligen inte ville måla över tapeten, men den inte riktigt passade in så gjorde jag en kompromiss och målade halva. Taket och bården är målat i Apricot nude från Alcro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väggarna är målade med Vårljus och hav från beckers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har inte bestämt hur jag ska ha det på den här väggen än, där för står den fina Mrs Mighetto tavlan på golvet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stringhyllan sitter nu på andra sidan av rummet

Så man håller på…

Före & efter Hemma hos oss - Barnrum

Skrivbord med gömd förvaring

oktober 1, 2016

Förvaring i barnrum kan man nog aldrig få för mycket av, så nu har den fina snickarbänken i Indras rum flyttat ut och in har ett större och mer praktiskt bord flyttat. Men ni känner ju mig, så med praktiskt menar jag ju inte ett färdigt smart skrivbord som man kan köpa i affären, utan det är bordet som vi tidigare haft som köksö i köket (ja, man har kanske bara köksöar i köket, men vad vet jag) som fick byta rum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så värst mycket förvaring blev det ju inte. Men så passade Ikeas Helmer perfekt i måtten för att få plats längst ut på sidorna. Jag tog mörkgråa så dom skulle smälta in lite mer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag satte ett tyg från Stoff & Stil så man kan dra för dom inte alltför snygga lådhurtsarna. För övrigt så älskar jag Stoff & Stil, dom har så mycket fint, till bra priser och personalen i kungens kurva är toppen tycker jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyget fäste jag med en vajer och krokar som jag skruvade rakt in i bordsskivan. Jag hade tänkt göra hål i tyget för kroken i hörnet, men det funkade med att bara lägga vajern ovanpå kroken. Man kan även dra helt iför så blir det en liten koja under skrivbordet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hemma hos oss - Barnrum

House tour- Indras rum

september 18, 2016

Så har house touren kommit till Indras rum, här är väggar och tak målade i ”Industri 514” från Beckers, NCS S4500-N. Här inne har jag bokstavligen målat allt från golv till tak i samma färg.

studioelwa_barnrum_beckers_farg Snickarbänken, stolen och fågelburen är loppisfynd. Hyllplan och konsoller är från Bauhaus och målade i samma kulör som väggen. Skrivbordslampan och rosa smålådorna är från Ikeas gamla kollektion bråkig.

studioelwa_barnrum_skrivbord  Rockringarna och mattan (som är en nyhet) är från Ikea. Vajer från Granit och korg från Ferm Living

studioelwa_barnrum_barnsang Sängkläder och djurhuvud kommer från Hm home. Drapperiet är sytt av ett tyg från stoff & stil. Drömfångaren har jag gjort själv. Koffert från koffertmannen och den i plåt är från Ellos.

studioelwa_forvaring_barnrum Hushyllan är från Ferm living och nesting dollsen i den är från Omm design. Lådorna är skyltmaterial från mitt gamla jobb, så dom är lättare än vanliga lådor. Det går ju såklart att sätta upp byrålådor också, men då får man vara noggrann med hur man fäster dom. Tavlan är ritad av Linda Jäderberg och nattlampan är från Phillips. Det söta minivärlden har jag köpt hos Mokkasin.

studioelwa_barnrum_trofast_ikea Det här är nästan som en reklambild för Ikea, för lådsystemet, växthuset, fjärilarna och mattan kommer därifrån. Fjärilarna har jag målat, hur jag gjorde det hittar ni här. Resväskorna från Miniroom.

studioelwa_barnrum_forvaring Färgen på garderoberna är väldigt svårfotad, men det är en ljus mintgrön färg, ”Saltsten” från Beckers. Dörrknoppar från Indiska och vimpel från Numero 74.

Hemma hos oss - Barnrum

House tour – Eddas rum

september 13, 2016

Idag har jag fotat i Eddas rum, hade tänkt köra en house tour i hela huset, men jag är visst inte så snabb så det här var vad jag hann… Det får bli rum för rum istället, men kanske tur det, annars hade det blivit världens längsta inlägg.

stydioelwa_vintage_numero74_barnrum  Sängen har jag fått av min faster som ropat in den på auktion och det är förmodligen min favoritpryl här inne. Sänghimmel, vimpel och den lilla filten kommer från Numero 74Koffert, stol och leopardmattan är köpta på loppis. Bården är från Eco Wallpaper.

 

studioelwa_barnrum_sang_tavelvagg  Väggen är målad i ”Klippa” från BeckersKaninhuvud från Hm home. Barn med hund har jag gjort och trollskogen har min mormor målat. Päronposter från Fine little day, den med luftballongen minns jag inte och kaninpostern är från Kreativitum. Krokstången är köpt på ROOM och korg från Afroart.

 

studioelwa_numero74_ecowallpaper Drömfångaren har Frida Norén gjort. Ljusgråa kudden är från Hm home och dom andra två har jag köpt av Sorayas bloppis.

 

studioelwa_stringhylla_ikea_vintage  Hyllan kommer från String furniture, och det mesta i den är loppisfynd. Mattan från Linje design. Spisen och dockskåpet är från Ikea. Blommiga resväskorna från Miniroom. Bowlingsetet på golvet är från Clas Ohlson.

 

studioelwa_kidsroom_fermliving_ikea  Det söta köksskåpet och bordet är köpta på loppis, och bordet är målat i ”Saltsen” från Beckers. Stolen är min gamla och målad i S 1015-Y70R. Pompomsen har jag gjort själv och girlanden är gjord av Jennie Ekström. Hundposter från Kreativitum.

 

studioelwa_ikea_duktik_barnkok_diy  Spisen är lackad i ”Karamell” från Beckers, har bytt ut handtagen till träkulor som jag trätt på ett snöre och satt dekorplast i marmor från Happy homes ovanpå. Lilla tavlan är från Omm design.

 

studioelwa_barnrum_diy_inspiration  Skåpet har jag köpt på loppis och målat i ”Industri” från Beckers och satt mintgrön dekorplast från Panduro på. Girland och räv har jag gjort själv. Kaninposter av Nikki Green-Kunz. Valen från Omm design. Stora tavlan från Fine little day. Björnposter från Seventy tree. Resväskor på skåp från Miniroom. Förvaringspåse från Tellkiddo och tygpåsen på golvet är från Konges sloejd som Eddas sängkläder låg i. Lampan är köpt på loppis och klädd i mossa, även klossar, koffert och bowlingset är från loppis.

 

studioelwa_diy_luftballong_barnrum Gjorde en luftballong till Pippi av Eddas lampa, korgen är denna från Ikea och lampskärmen är köpt av Sorayas bloppis.

 

Processed with VSCOcam with g3 preset

Hemma hos oss - Barnrum

Före och efter – barnens rum

maj 19, 2016

Jag älskar att titta på bilderna från hur det såg ut när vi flyttade in, inte för att gotta mig i hur mycket finare det blivit, utan för jag minns så väl känslan man hade. När vi precis fått nycklarna och gick omkring i ett tomt hus, hur stort det kändes då. Vi flyttade från typ 40kvm till 115kvm, så stort både fysiskt och psykiskt kan man säga. Det var jättefint väder och vi var här i vårt tomma hus hela dagen fastän vårt lilla flyttlass inte kom förrän på kvällen, och varje liten vrå var som en upptäcksfärd. En av mina bästa känslor någonsin!

Här på bloggen finns det ju lite mer utrymme för att dela med sig av sånt än vad Instagram ger så jag tänkte bjuda på hur barnens rum såg ut innan vi flyttade in. Men för att det inte bara ska bli en nostalgitripp för mig utan även lite inspiration för er så kommer här både före och efterbilder 😉

Såhär såg Eddas rum ut. Mäklarbilder brukar ju göra att rummen känns större, men det här rummet ser så litet ut tycker jag. Det känns mycket större idag, men det beror kanske på att det är miniatyrmöbler där inne nu också 🙂

3n5ba7d8749ejpkj_3p93riu7q03u3e4a_____resize_s_800_0_89649599 (1)

Det här rummet är det mest ommöblerade här hemma, det är väldigt roligt att göra om för det är så lättmöblerat. Så här inne har det sett ut på många olika sätt, när Indra var liten var det jättefärgglatt tex och jag häftade upp ett mönstrat tyg på väggen för att dölja den svarta tapeten. Men idag ser det ut såhär:

unnamed (2)

Och såhär såg Indras rum ut innan vi flyttade in. Det här rummet och vardagsrummet var dom första vi gjorde om faktiskt, vilket jag såhär i efterhand kan tycka va lite konstigt då det var det minst viktiga, men det kanske var just därför- för att man ville ha lite betänketid till dom andra. Vi hade det då som gästrum/pysselrum/tv-spelsrum, och målade allt vitt utom garderoberna som fick en ny tapet.

3n5ba7d8749ejpkj_3p7jh5fs3mrisak1_____resize_s_800_0_89649419 (1)

När Indra flyttade in i det vita rummet, kändes det så himla omysigt och även om hon inte brydde sig så tyckte jag att det var lite orättvist att jag hade fixat Eddas rum. Det tog rätt lång tid att komma överens om en färg, men plötsligt en dag när det tillräckligt hjärntvättade barnet pekade på en grå färg vid ett svagt ögonblick, så målade jag om ALLT fort som attans. Japp, sån är jag. Jag vill understryka att inget barn kommit till skada och jag är ganska glad att vi inte målade cerise, som hon ville först, då hon ett halvår senare inte längre gillar den färgen… Och såhär ser det ut idag:

unnamed (1)