Browsing Category

Inredningstips

Inredningstips Inspiration - Sovrum

Samma säng – 3 bäddningar

mars 30, 2017

Jag och två vänner var på Ikea här om dagen och kom in på hur vi bäddar sängarna, vi har alla olika stil när det gäller det mesta (förutom vin) och så även när det kommer till hur våra sängar ser ut. Men trots det så uppskattar vi och inspireras av varandras stilar och det kom fram att vi alla ibland önskar att våra sängar såg mer ut som någon av dom andras. Så här kommer tre stilar och hur man skapar dom. Ni som följer mig på insta vet nog att jag inte är stylisten när det kommer till bäddning i alla fall… 😉

Stylistbäddningen studio_elwa_bed_stylist_baddning Tricket för att få den där inbjudande reklambilds-känslan på bäddningen är att lägga täckena på varandra på tvären, och göra ett vik. Fluffiga kuddar som är lite perfekt osymmetriska och såklart en filt eller ett tunt överkast (eller båda) som bara är slängt lite casual i nederkant.

 

Klassiska bäddningen studio_elwa_klassisk_baddning Här är det symmetri på kuddarna och det är en fördel med dubbeltäcke så man slipper skarven, men man kan som ovan lägga täckena på tvären och låta ett överkastet täcka skarven. Täcket ska såklart vara struket, men någon måtta får det ju vara… Sen ett överkast som ligger slätt över nedre delen av sängen, och bäddar man såhär behövs inget fullstort överkast utan ett som är till enkelsäng passar perfekt.

 

Kaosbäddningen

studio_elwa_obaddat_styling Vakna, gå upp, färdigt!

 

Hur bäddar ni?

Inredningstips

Stylingtips för bokhyllan

maj 4, 2016

Att få till snygga bokhyllor är inte alltid så lätt, öppen förvaring är ju himla opraktiskt just som förvaring, men desto bättre till att visa upp fina saker. Egentligen avskyr jag riktlinjer för jag tycker att det inte finns något rätt eller fel, men här kommer ändå 5 tips på vad jag brukar tänka på när jag stylar hyllor, som kanske kan vara till hjälp om man har svårt att få till det.

  1. Kontraster – Jag tycker att det är ganska viktigt att känna in hela rummet, är det mycket som händer så kanske man vill hålla hyllan lite cleanare, och är rummet väldigt stilrent är det ganska härligt med en rörig bokhylla som bryter av. Men gillar man mycket så kör all in på mycket och gillar man stilrent, ja då borde man köra all in på mycket också 😉
  2. Balans – Balansera upp färgerna. Jag försöker att alltid ha minst 2, av saker i snarlika färg, så jag kan ställa dom på motsatt sida. Vet inte om det där vart så lätt att läsa, men det syns rätt tydligt på 2:a bilden hur jag spridit ut dom svarta böckerna.
  3. Gruppera – Skapa små stilleben och grupper, 3 är ett sånt där magiskt tal för vad som ser fint ut. Men bara därför kan jag, tvärt emot som jag är, vilja ställa lite 2 eller 4 istället. För det finns faktiskt inget rätt eller fel!
  4. Variation – Blanda in lite saker så det händer någonting. Har man bara plats för böcker, så lägg några ner. Enkelt men det livar ändå upp lite.
  5. Prioritera – Vad är viktigast? Läser man mycket kanske inte vända på böckerna, bara för att det är snyggt, är så smart. För oss är ljudet jätteviktigt, att kunna lyssna på musik och P3 (mitt bästa sällskap om dagarna, när jag inte hänger med Isabelle förstås). Såå fult, men det är något som måste finnas så därför börjar jag med det och gör vad jag kan för att dölja det.

unnamed-57 unnamed-52 unnamed-56 unnamed-53 unnamed-54 unnamed-55