Browsing Category

Sponsrat inlägg

Hemma hos oss - Badrum Sponsrat inlägg

Gästtoaletten är färdig!

februari 15, 2017

Det här är ju ett samarbete med Golvpoolen och det som är så bra med samarbeten är att man måste bli helt klar någon gång, så nu är de det! Till och med listerna, ni vet dom man sätter upp innan man ska flytta, sitter på plats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag valde att bara måla väggarna så jag lätt kan måla om när jag tröttnar, är redan sugen på beige, men det kommer INTE hända! I alla fall inte på ett bra tag. Det är inget element här inne så hela rummet var verkligen iskallt förut, men nu ligger det golvvärme under golvet så man slipper man frysa. Det är vardagslyx det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toaletten fick bli en vägghängd, dels för att det är lättare att städa men också…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

för att jag gillar hyllan som blir av fixturen som man bygger in med vägghängd toalett. Btw, hur snygg är inte spolknappen? Jag vart så positivt överraskad när jag hittade den, känns som en av det mest otippade av saker att kunna vara snygga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eftersom vi inte har något behov av förvaring här inne så valde jag att bara ha vitvaxade träskivor som bänk med handfatet på. Handfatet är helt i betong så ganska tungt, men eftersom vi inte har så långt från vägg till vägg här inne så funkar det fint att ha det så.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här kranen i rå mässing har jag suktat efter länge, så det var den som avgjorde att även bottenventilen och spolknappen blev i mässing. Man kan ju såklart blanda, men jag kände att jag ville hålla ihop det lite eftersom det är ett så litet utrymme. Då handfatet är lite för stort för att det ska passa med den kran som egentligen är tänkt för badrum så fick det bli köksblandaren istället.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det fantastiska marmorkaklet som sitter som stänkskydd är samma som det på golvet och eftersom det har så härlig form så tyckte jag att det var perfekt att sätta lite oregelbundet upptill, men mer om det hittar ni här. Spegeln hittade jag på loppis för flera år sedan i syfte att den skulle sitta här en dag, men då hade jag en mer industriell stil i åtanke med vitt kakel och mörka fogar.

Jag är supernöjd med resultatet, och tack Golvpoolen för förtroendet!

Hemma hos oss - Badrum Sponsrat inlägg

Finaste kaklet

januari 29, 2017

Ni kanske undrar hur det går med gästtoaletten som jag renoverar i samarbete med Golvpoolen? Jag kan meddela att det är nästan helt färdigt nu! Det blev lite uppehåll under julledigheten och sen har jag haft mycket jobb i januari, men nu så sitter kaklet bakom handfatet på plats!

Som jag nämnt tidigare så älskar jag det här marmorkaklet, föll för det direkt när jag såg det, tycker mönstret är så fint och har inte sett något liknade tidigare. Men innan jag bestämde mig helt så beställde jag hem fem kakelprover från golvpoolens hemsida, vilket är helt kostnadsfritt och så himla bra att kunna se färg och storlek i verkligheten. Jag var blev ganska velig när jag fick hem proverna för alla var väldigt fina, finare än jag tänkt mig faktiskt. Så jag gjorde tre olika moodboards men valde tillslut att gå på min första magkänsla, så det blev marmorkaklet och typ en blandning av alla moodboards.

Eftersom kaklet har den formen det har så tyckte jag att det vore kul att göra något mönster av det som skulle sitta som stänkskydd. Så först la jag ut det på bordet och gjorde lite olika alternativ, och fotade alla som kändes aktuella så jag enkelt kunde gå tillbaka och se vilken jag gillade bäst. Grytunderlägget är lampan 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen var det bara att sätta upp det likadant på väggen och foga när fästmassan torkat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Färdigt! Nu väntar jag bara på nya lampan så får ni se slutresultatet sen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hemma hos oss - Badrum Sponsrat inlägg

Gästtoalett in the making

december 19, 2016

Det var ju ett tag sedan jag berättade om samarbetet med Golvpoolen och renoveringen av vår gästtoalett. Nu börjar det äntligen hända grejer där inne. Vi har tagit in hantverkare då det här kändes utom vår kunskap och vi inte hade en aning om hur man skulle göra, men såhär i efterhand när man sett hur dom gjort så kändes det faktiskt som något som vi hade klarat själva, förutom rörmokare och elektriker förstås. Men det är ju alltid bra, speciellt ur försänkningssynpunkt, att det är gjort av en fackman. Jag tänkte ändå berätta lite steg för steg hur man gör, det blir inte så ingående, men jag tycker att bara man vet stegen så känns det mindre avskräckande, oavsett om man gör det själv eller tar in någon. så varning för ofackmannamässiga uttryck och tänk på att det här bara är en gästtoalett och har inte samma kriterier som ett badrum.

 

Såhär såg det ut före…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eller ja, såhär såg det ut före, utan allt skrot som vi ställt in. Innan ni tänker ”det där var väl inte så farligt” så vill jag poängtera att jag har redigerat bilderna, för ljuset var så gult,  så det ser lite finare ut än vad det var. Väggarna ser gråa ut men var egentligen en ljusblå melerad tapet och golvet i en ljusare grå ton. Men det var inte var såå farligt, vi behövde i första hand renovera pga en vattenskada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det blir en vägghängd toalett, så först av allt kom en rörmokare och satt fixturen på plats. Eftersom det inte blir kakel på väggarna så har jag grundmålat dom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kakel utan golvvärme, som det var innan, är verkligen ingen hit och jag älskar varma golv. Så golvvärme var ett måste, speciellt nu när det blir så fint golv att matta inte är ett alternativ. Snickaren strök först på en primer så kabeln skulle fästa, och förberedde även så det bara är för elektrikern koppla in elen sen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

När kabeln var på plats och primern torkat så flytspacklade han hela golvet, när det var torrt så byggde han in fixturen och satte igen dörren som gick mellan gästtoaletten och badrummet. Två dörrar på 1,6kvm kändes verkligen som en dörr för mycket. Sen strök han på våtrumssspärr på hela golvet och en bit (som en list) upp på väggen och lät torka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sen var det dax att lägga kaklet, alltså kolla det här marmorkaklet, hur fint? Det kan vara lite trixigt att skära i kaklet, men annars är det väldigt enkelt att kakla, man fäster bara kakelplattorna med fästmassa och sen fogar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Såhär ser det ut nu! Nästa steg är att rörmokaren kommer tillbaka och kopplar in tvättställ, krantoalett och spolknapp, snickaren kaklar bakom handfatet och elektrikern som byter lampa och kopplar in golvvärmen. Och sen är det bara lister och piffet kvar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hemma hos oss - Badrum Sponsrat inlägg

Moodboard gästtoalett

oktober 20, 2016

Jag har ett så himla kul samarbete just nu med Golvpoolen, vilket också är helt perfekt eftersom vi rev ut vår gässttoalett för några år sedan och den har sedan dess agerat ”kasta in allt man inte vet var man ska göra av” garderob. Så det ska bli så skönt att ta tag i det! Vanligtvis när jag inreder hemma så brukar jag inte göra en moodboard, utan tar det lite som det kommer. Men när det kommer till större renoveringar med många val, som kök och badrum, är det ändå rätt bra så man slipper ha allt i huvudet. Planen var ju att göra EN moodboard, men det fanns så mycket fint, så det blev visst tre… I tre olika stilar, egentligen borde jag kanske kalla dom Elin gillar 1, 2 och 3, men det låter ju proffsigt att döpa det till stilar så jag kallar dom Modern retro, fransk vintage och mörk industriell. Vi får se var det landar här hemma, ett ihopplock av alla tre skulle jag tro.

Modern retro

studioelwa_golvpoolen_badrum_inredning_inspiration

Inköpsställen: (Tryck på texten för att komma till produkten/källa) Inspirationsbild, tapet, handduk, spegel, duschkran, tvål, badkar, kran, hudkräm, handfat, rosa kakel, marmorkakel, krok, borste.

 

Fransk vintage

studioelwa_golvpoolen_badrum_inspiration

Inköpsställen: (Tryck på texten för att komma till produkten/källa): Inspirationsbild, vitt fasat kakel, handfat, blandare, krokar, marmorkakel, grönt kakel, tvål, handduk, doftljus i burk, spegel, badkar.

 

Mörk industriell

studioelwa_golvpoolen_moodboard_badrum_inspiration

Inköpsställen: (Tryck på texten för att komma till produkten/källa): Spegel, doftljus, handduk, handfat, Inspirationsbild, blandare, tvättsvamp, kakel, tvål, spolknapp, badkar.

 

Vilken stil föredrar ni?

 

Det här är ett samarbete med Golvpoolen

 

Sponsrat inlägg

Mini makeover

april 9, 2016

Vårt slitna gamla soffbord har fått sig en liten makeover. Jag föredrar ju att göra om framför att köpa nytt, så med ben från Pretty pegs, som nu säljs tillsammans med färg från Sadolin, så blev det ett helt nytt bord.

Före:

unnamed-29

Benen är i obehandlat trä så där behövs inget förarbete, men bordsskivan tvättade jag först och ruggade sen upp ytan med lite slippapper. Därefter grundmålade jag skivan och benen, slipade lite lätt innan jag slutligen målade två lager med kulören Desert Sky.

unnamed-28

Efter:

vsco-photo-1

Foto: Elin Wallin