Browsing Category

Inspiration

Inspiration

Sammetssoffor på önskelistan

februari 26, 2017

Jag är så sugen på en sammetssoffa där vi har dagbädden just nu, i någon fin färg som skulle poppa mot den gråa väggen. Här kommer tre favoriter som står på önskelistan.

Är lite besatt av den här roströda färgen just nu så den här dagbädden från Layered, mattföretaget som precis börjat göra möbler, hade man ju inte tackat nej till. Men hur många dagbäddar kan man ha..? Minst två va?

FVRITBR01PRO_2-800x550

Älskar även den här gröna färgen från Bemz, som gör överdrag till Ikeamöbler. Jag har ju dock ingen Ikeasoffa… ikea-mellby-sofa-velvet-viridian-bemz

Och den här drömmen då från Anthropologie då?! Älskar allt på den här bilden

37855756_066_b

Inspiration

Håll-käften-snyggt

april 9, 2016

Tittade på första avsnittet, för den här säsongen, av ”Vem bor här”, eftersom Pär var med. Jag gillar inte det programmet, och det är faktiskt enbart för att jag är urdålig på att gissa. Jag tror att jag ska vara bra, men desto fler hem dom besöker, desto mer förvirrad blir jag…

Första hemmet var hos Isabell (fast jag trodde dom var hos Martin, tills dom var hos Martin, och förvirringen var total…) Så himla fint!

Jag sökte internet för att hitta mer från den fantastiska lägenheten och fann ett reportage hos Elle decoration, se bilder nedan. Det är några år gammalt och det är också fint, men det är ännu finare i programmet, lite mer färg på inredningen med gröna sammetssoffor, stora växter och lite udda saker. Inte sånt loppiskrafs som jag köper utan mer utvalda designgrejer. Väldans fint, och lite provocerande perfekt. 🙂

Se programmet här

industriminne_foto_petra_bindel_kok industriminne_foto_petra_bindel_koksskap industriminne_foto_petrabindel_koksbank industriminne_foto_petra_bindel_matplats industriminne_foto_petra_bindel_soffa industriminne_foto_petra_bindel_sovrum industriminne_foto_petra_bindel_vardagsrum industriminne_foto_petrabindel_hylla   industriminne_foto_petra_bindel_tavelvagg

Fotograf: Petra Bindel

Inspiration

A touch of smutsrosa

april 3, 2016

Jag gissar på att jag inte är ensam om att få ett extra hjärtslag varje gång jag ser smutsrosa. Har snart målat hela sovrummet i Anemon 656 från Beckers, började med en vägg, sen blev det alla och nu är det bara snickerier och elementet kvar, kan liksom inte sluta. Här kommer några tjusiga bilder på temat:

Soffan!!! Säkert inte så värst skön, men vem bryr sig? källa: Vtwonen

02.-pastell-soffa-700x956

Jag älskar målade snickerier, tänk om dörren och panelen på dom kommande bilderna hade varit vita då hade det inte kommit fram på samma sätt. Källa:

DSC_7642

7fdc4e7b888418816d52b7988954ecae

Snyggaste trappan som poster, fotad av Annaleena. När jag och Isabelle var ute och åkte en gång så hittade vi den här trappen på riktigt, den finns i Hammarby sjöstad. Snål som jag är så fotade jag min egen, från bilen, med mobilen, genom fönstret. Vart ungefär lika bra. Eller inte.

0-735x554

Tycker den rosa stolen lyfter hela bilden, uttan den hade det varit en fin bild, men nu är den wow. Stylat av duktiga Emma för Stadshem.

pantone_2016_frenchbydesign_14

Man älskar ju linnesängkläder, och lite extra när dom är rosa. Foto: Vintagepiken

Est-Magazine-Mercantile-Rose

Och två till, bara för att det är så fint… Källa: By Nord, KaptafelScrapbook,

SS15-By-Nord-COPENHAGEN-16
befc18ec34d1181dd4bc4a61afc40d37 tumblr_n0gbd7VW5n1qlmanko1_500